Za glasbenika Zvoneta Lipovška so zdravniki beli angeli. To jim je poklonil

ansambel Lipovšek

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Včasih je bil poklic zdravnika spoštovanja vreden poklic. Danes pod Golobovo oblastjo, pa slišimo iz ust levičarskega “veleuma” Jaše Jenulla, da zdravniki  bogatijo na račun pacientov. A ko si enkrat na robu smrti in veš, da te smrti lahko reši le zdravnik, na življenje gledaš precej drugače.

Znanemu glasbeniku Zvonetu Lipovšku se je leta 2020 sesul svet. Dobil je hudo obliko covida in pristal je v bolnici Celje na oddelku Covid2. Telo ni več zdržalo tako visoke vročine. Bil je skoraj 3 tedne v komi in priklopljen na respirator. K sreči se je stanje popravilo, a pustilo hude posledice.

Zvone se  se je spet naučil hoditi, potreboval je pol leta, da se je spet postavil na lastne noge preden je lahko odšel domov. Bil je na robu smrti. In takrat se je odločil, da se bo zahvalil zdravnikom, tako, kot on najboljše zna z video spotom. Pesem pa je Lipovšek, kot bi vedel, kaj se bo zgodilo, napisal že leto prej. Leta 2019. 

Video spot ki je nastal, kot zahvala zdravnikom, pa je bil posnet po resničnem dogodku. Njegova partnerka Andreja je igrala zdravnico (v belem plašču), ki je praktično tako, kot se je res zgodilo leta 2021 v rehabilitacijskem centru Soča, bolnika objela in ga dvignila iz vozička in dala v vozilo. Pesem je namenjena vsem, ki jih imenujemo Beli angeli-zdravniki in osebje, ki ljudem pomagajo v najtežjih časih, ko si na pragu smrti! “Vsem  iskrena hvala,” je ob zahvali zdravnikov zapisal Lipovšek.

[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Lipovšek je po tej izkušnji, spoznal kako pomemben je poklic zdravnika, ter opozarjal ljudi pred nevarnostjo covida. Čeprav je v tistem času, dobil marsikateri udarec pod pas, prenašal žalitve in grožnje, pa je ostal trden v prepričanju in spoštovanju do angelov v belem – zdravnikov. “Žal določenim ljudem in drugim ne morem več zaupati niti odpustiti in so me zavrgli, kot bi najbolj brezčuten človek zavrgel garjavega psa, je še zapisal v svojem sporočilu na družbenem omrežju.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Tudi to je Ljubljana! Poglejte si tega nestrpneža, kako je napadel Ukrajinko

Neznanje zemljepisa. V oddaji “Delovna akcija” na POP TV, so kraj Pišece preselili kar na Dolenjsko.