Za novinarja RTV, so privrženci SDS rumeno-plave spake?

RTV Slovenija, slika: v Fokusu

Zakon o Radioteleviziji Slovenija navaja, da je RTV Slovenija javni zavod posebnega kulturnega in nacionalnega pomena.

Novinar RTV z žaljivim zapisom na twitterju

RTV bi morala opravljati javno službo na področju radijske in televizijske dejavnosti z namenom zagotavljanja demokratičnih, socialnih in kulturnih potreb državljank in državljanov RS, Slovenk in Slovencev po svetu, pripadnic in pripadnikov slovenskih narodnih manjšin v Italiji, Avstriji in Madžarski, italijanske in madžarske narodne skupnosti v RS. A nekateri zaposleni na RTV niso vredni imena novinar.

Primitiven in skrajno žaljiv komentar, je komentar novinarja Radia Slovenija Mateja Šurca na račun predsednika republike Boruta Pahorja v smislu: “Izgleda, da je slinarja mal strah, zato se drži tatice za roko. A? To je simbolno znamenje sprave? Pogrezam se v zemljo…(v šoht)”, se upravičeno razjezi, čemu mora plačevati RTV prispevek, ki konec koncev omogoča delovanje takšnih ljudi. Daleč od tega, da gre za edini žaljivi zapis novinarja Radia Slovenija v zadnjem času. Ta je namreč pod zapis Franca Keka, ki je objavil sliko iz Lepene ob znaku z napisom: “Lepena, dobrodošli”, komentiral: “Lepena? A se res še tako imenuje? Ko sem zadnjič tam videl rumeno-plave spake in druge gnusobe, sem mislil, da sem prišel v Grdeno.

Za take mi plačujemo prisilno naročnino?

MG


Povezane objave

Brglez preko študentov nabiral poceni politične točke. Janša mu je povedal svoje.

Tu so neumnosti, ki sta jih Golob in njegova ljubica uprizarjala na dopustu, na ladji.

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!

1 komentar

AIRWAYS 17. 07. 2020 - 10:32
Šurc je za en kurc. Zato pa njegova pamet ne proizvede nič pametnega in kreativnega. Sovraštvo mu je uničilo možganske celice.
Dodaj komentar