Zakaj izbrati baterijsko kosilnico?

Zakaj izbrati baterijsko kosilnico

Baterijska kosilnica je v zadnjih letih postala zelo priljubljena in je najbolje prodajani model. Trenutni tehnološki napredek je pripomogel k temu, da je ta kosilnica postala zelo zanesljiva, zmogljivejša in ima veliko daljše trajanje delovanja. Zakaj pa bi si želeli izbrati baterijsko kosilnico, če pa ste v preteklosti dobro delali s kosilnicami na gorivo? No, tukaj so glavni razlogi.

Baterijska kosilnica je zelo varna

Ena od prednosti baterijske kosilnice je, da je neverjetno varna v primerjavi z ostalimi kosilnicami. Baterijska kosilnica nima kabla, ki bi se zataknil med vrteča rezila.

Brez težav pri polnjenju in nič skrbi pri shranjevanju goriva

Kosilnica na gorivo je zapletena, ker imate težave pri polnjenju z rezervoarja. To predstavlja tudi skrb, kje natančno shraniti preostanek goriva, da ne pride do požara. Dodatni strošek je vzdrževanje klasične kosilnice, kot je nivo olja, da ne omenjamo naraščajočih stroškov bencina.

Varčevanje z energijo

Baterijska kosilnica je kot varčevalec energije prava izbira za vas. Prihranili boste energijo. Ker ima vgrajeno baterijo, ki jo je treba polniti le določeno obdobje, jo lahko uporabljate, dokler se baterija ne izprazni.

Druga značilnost je, da ni potrebe po nastavitvi, je brez hrupa in emisij, ki škodujejo okolju. Na voljo so tudi informacije o tem, kako jih lahko učinkovito uporabljamo za varčevanje z energijo. Samo sledite tem navodilom in videli boste učinek.

Preberite tudi: Apple televizija

Uživajte v mirnem delovnem

Baterijska kosilnica je veliko tišja od kosilnic, ki potrebujejo gorivo za pogon, zato vam ni treba skrbeti, da boste motili sosede. Vsak model, ki ga vzamete, imate zagotovilo, da je nastali hrup le majhen del običajnega modela.

Enostavnost vzdrževanja

Baterijska kosilnica ne potrebuje veliko vzdrževanja, kot na primer kosilnica, ki jo poganja bencin. Bencinski motorji zahtevajo pogoste prilagoditve, da se ohrani učinkovitost. Poleg ostalega vzdrževanja kosilnice je potrebna tudi menjava olja. Edini strošek baterijske kosilnice je, ko je treba zamenjati prečne dele, kot so baterija ali rezila, pa še to le takrat, ko se izteče življenjska doba.

Baterijska kosilnica je okolju prijazna

Lahko je precenjena, pa vendar nekateri opisi govorijo o ničnih emisijah. To ni povsem pravilno, saj ste vsakič, ko nekaj priključite, odvisni od vira napajanja. Če vaš vir električne energije ne proizvede vse električne energije iz zelenih virov, se bodo emisije povečale z vsakim klikom na stikalo. Vendar veliko manj kot če bi uporabili kosilnico, ki jo motor z notranjim zgorevanjem.

Zakaj izbrati baterijsko kosilnico

Baterijska kosilnica je zanesljiva

Kosilnice z notranjim zgorevanjem so izpostavljene neenakomernemu praznjenju, zamašenim spojlerjem, težavam s svečami in številnim drugim težavam. Električni motorji običajno ne trpijo zaradi teh težav z zanesljivostjo.

Vrste baterijskih kosilnic

Na trgu obstajajo različne vrste baterijskih kosilnic. Vsaka od njih ima ločene skupine namenov. Na primer, lahko kupite robotsko kosilnico, ki jo lahko uporabite na vrhu hriba. Podobno lahko na trgu kupite tudi brezžično kosilnico, ki jo lahko fizično potisnete na velik vrt. Širina, zmogljivost in moč baterij se močno razlikujejo.

Na splošno ima baterijska kosilnica precejšnjo prednost pred ostalimi kosilnicami in ter ima dovolj moči ter dolgo življenjsko dobo baterije, s katero boste lahko kosili še leta večino trate. Četudi ste sedaj navajeni tradicionalne kosilnice in se vam zdi uporaba te kosilnice zapletena stvar, boste kmalu spoznali luksuz, ki ga ponuja baterijska kosilnica.

Povezane objave

Sin Nataše Pirc Musar naj bi pri prijatelju skrival motor?

Pričenja se adventni čas

Dunking Devils so se z ganljivim videom poslovili od njihovega Petra