Zaradi groženj s smrtjo podane kazenske ovadbe “aktivistom” z Metelkove?

Slika: Twitter

Za zaključek delovnega tedna je Slovenijo pretresel dogodek, ki so ga izvedli kulturniški politični aktivisti, ki delujejo pod imenom Aktiv delavk in delavcev v kulturi.

“Pobili” ministra za kulturo in njegovo ekipo

Pred poslopjem Ministrstva za kulturo so Metelkini “aktivisti” izvedli ponazoritev, kaj bodo naredili z ministrom Simonitijem in njegovim kabinetom: izvedli so instalacijo pravega pokola. Postavili so mize in stole z imeni članov kabineta in jih prelili z rdečo barvo, ki naj bi ponazarjala kri.

Kulturniki, ki to niso, se namreč upirajo izselitvi iz Metelkove, kjer so v stavbi Ministrstva za kulturo desetletja živeli brez da bi morali plačevati najemnino, ter nekateri to zlorabljali tudi tako, da niso plačevali niti stroškov. Stavba je tako dotrajana, da ni več varna za uporabo. Izseliti pa sta jo želela že prejšnja ministra Poznič in Prešiček. Metelkovi “aktivisti” pod krinko kulture so jezni tudi, ker je skupina programskih svetnikov RTV Slovenija, dali predlog za razrešitev generalnega direktorja RTV, Igorja Kadunca, kar jim dovoljuje tudi veljavni zakon o RTV Slovenija

Tako so “aktivisti” z Metelkove, ki radi pijejo in jedo na tuj račun “poklali” ministra dr. Vaska Simonitija, državno sekretarko dr. Ignacijo Fridl Jarc, sekretarja Mira Petka in Vesno Tadel Jurca, pr-ovca Mitjo Iršiča, ter svetovalko Alenko Gotar.

V izjavi za javnost so povedali, da če ne bodo odstopili, jih bodo odstopili oni: Aktiv delavk in delavcev v kulturi. Način pa bo očitno zelo podoben kot v najhujših časih slovenske zgodovine po drugi svetovni vojni: z likvidacijami, političnimi umori itd.Se je pa na dan tega upora zgodila še ena zanimiva podrobnost RTV Slovenija. V oddaji o kulturi, ki je bila na sporedu v petek zvečer, so novinarji in snemalci prikazali protest, ki so ga izvedli aktivisti z Metelkove. A očitno so bili novinarji RTV-ja prvi na položaju, saj so posneli tudi kako je tekla barva (kri). Torej le minuto po tem, ko so klopi in stole z barvo namazali nemarni “aktivisti” z Metelkove in zasvinjali cesto, klopi in stole.

Po naših zanesljivih informacijah so nekateri člani kabineta ministra za kulturo že podali prijave zaradi groženj s smrtjo. Neuradno smo izvedeli, da je za svetovalko ministra Simonitija Alenko Gotar, ki je tudi programska svetnica RTV Slovenija, to bila že druga grožnja s smrtjo v manj kot enem tednu. Policija dogodek že preiskuje.

MG

—————————————————————————————————-

.Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”