Zaradi nesoglasij z Luko Mescem, odstopil glavni inšpektor za delo?

Odstopil je glavni inšpektor za delo Jadranko Grlić, kot razlog navaja različne poglede vodstva ministrstva in vodstva inšpektorata na pristojnosti ter način dela inšpektorata.

Odstopil je glavni inšpektor za delo Jadranko Grlić. Kot so sporočili iz inšpektorata, je Grlić nepreklicno odstopil “predvsem zaradi očitno različnih pogledov vodstva ministrstva in vodstva inšpektorata ter njega osebno na pristojnosti in način dela Inšpektorata Republike Slovenije za delo”. Piše portal N1.

Minister Luka Mesec je dejal, inšpektorat moral spremeniti način dela, vzpostaviti mešane inšpekcije in sistem rednega nadzora. “Problem je, da take zgodbe vedno zaznajo nevladne organizacije in preiskovalni novinarji,” je dejal Mesec. Zagotovo pa je Mesec najmanj sposoben minister v Golobovi vladi. V Evropi ni primera, da bi bil minister za delo in družino nekdo, ki nima niti minute delovne dobe v gospodarstvu in nekdo, ki sploh nima družine.

Danes je očino zanimiv dan, predvsem za odstope. Zjutraj je odstopil direktor UKOM-a Dragan Barbutovski, popoldan pa še glavni inšpektor za delo Jadranko Grlić. Očitno ta vlada in njena ministrstva res dobro delajo.

Povezane objave

Predsednica države, ki je obljubila, da bo predsednica vseh, je blokirala naš portal na omrežju X

Brglez po tiho že išče novo službo. Se mu obeta še tretji politični poraz?

Direktor Vodovoda Maribor z 6000 evrov plače, zaposlenim pa mobing in ostanke?

2 komentarja

marker 10. 08. 2022 - 13:54
Povsod na vseh odgovornih in odločujočih mestih imamo Slovenci Balkance. Zakaj smo se sploh osamosvojili?
Nata 11. 08. 2022 - 3:40
Ooooo, saj dobro delajo. V svoje dobro. Ta dva omenjena pa nista odstopila, temveč sta bila odstopljena, da ima golobček mesto za svoje!!
Dodaj komentar