Zaradi Surovine, zahtevan sklic izredne seje Mestne občine Maribor! Ugotovljeno zakaj je prišlo do požara!

slika: Facebook

Po že tretjem požaru v tednu dni se je Mariborčan Fredi Magdič odločil, da je dovolj onesnaževanja okolja na Teznu. Ustvaril je peticijo: Tezenčani imamo dovolj, skupaj smo močnejši.

Lista mladih zahteva sklic izredne seje

Mariborski mestni svetnik Matic Matjašič iz Liste mladih. Povezujemo pa je podal pobudo za sklic izredne seje občinskega sveta Mestne občine Maribor. “Dovolj je stopiti ven in povohati, pa je vsem jasno, da trije požari v enem tednu v Surovini niso normalna zadeva, ampak dogodek, ki ima vsaj trenutne, upam da ne trajne posledice na kvaliteto zraka in življenja v mestu. Ker je prav, da dobimo pojasnila, pomirimo strahove in razjasnimo situacijo, predvsem pa, da se nam ne zgodi ‘drugi Kemis’, sem kolegom svetnikom in županu MOM predlagal izredno sejo mestnega sveta MOM,” piše Večer.

Zakaj je zagorelo?

“Prišlo je do samovžiga v večjem obsegu in hipnega požara v hali, kjer skladiščimo frakcije za alternativno gorivo iz odpadkov. Pri svojem delovanju imamo sprejete vse preventivne ukrepe in kljub 24 urni požarni straži, ki jo imamo, tega nismo mogli preprečiti, ker je, kot rečeno, požar nastal hipoma velikih obsežnostih. Običajno se namreč prične kaj smodit, kar se hitro sanira, zdaj pa je naenkrat prišlo do takšne reakcije,” je razložil direktor Surovine Jure Fišer.

Na prizorišču požara je bilo več kot 230 gasilcev, poleg poklicnih še prostovoljni iz vseh društev Gasilske zveze Maribor, pomoč je prišla tudi iz Gasilskih zvez Starše in Ruše.

MG


Povezane objave

Množični pretep Mariborčanov in Ljubljančanov v mestu. Dva policista poškodovana.

Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?