Zavarovanje električnega kolesa, kaj je dobro vedeti

Zavarovanje eklektičnega kolesa

Ko gre za e-kolesa, smo vas popravili današnji prispevek v katerem boste zagotovo našli nekaj koristnih informacij, kaj pomeni zavarovanje električnega kolesa. Električna kolesa so vedno več prisotna v našem cestnem prometu in zagotovo imate kolo že doma. Veliko vprašanje pa se postavlja, kako je z zavarovanjem takšnih koles?

Električna kolesa niso neznanka pri nas. Sama definicija e koles, se je tudi po zakonu spremenila. Ker pa ima e – kolo pomožni motor, se stvari malo zakomplicirajo, ko se odločate za zavarovanje električnega kolesa.

Večina vas je verjetno seznanjena s paketnim zavarovanjem doma, ki vključuje zavarovanje kraje iz vaše zaklenjene kleti. Krije tudi škodo poškodb tretje osebe, če jo pri vožnji z e – kolesom povzročite. To velja v večini primerov za kolesa, ki jih poganjate z lastno močjo, ne pa za e – kolesa. 

[color-box color=”blue”] Preberite tudi: Polaganje vinila[/color-box]

Zavarovanje električnega kolesa tudi ne pomeni, da ga boste zavarovali tako, kot zavarujete motorno kolo. E – kolo namreč ne rabite registrirati in za vožnjo se ne zahteva vozniško dovoljenje.

Če se odločite, je za vas primerno zavarovanje mikro mobilnosti.

Zavarovanje eklektičnega kolesa

Na kaj bodite pozorni pri zavarovanju mikro mobilnosti

Ključne stvari katere je dobro vedeti o zavarovanju koles v sklopu zavarovanja mikro mobilnosti.

Vsota, ki je pri zavarovanju na zgornji meji je pri zavarovanju odgovornosti je enotna za osebe in stvari. To na primer lahko znaša tudi do  50.000 evrov za individualni oziroma tako imenovani posamezni škodni dogodek. Ne veste kaj to pomeni? Pomeni to, da je ta znesek res najvišji, ki ga bo zavarovalnica izplačala, če se zgodi kakšna nesreča.

Torej bo zavarovalnica plačala 50.000 evrov, če boste s kolesom povzročili  nematerialno. Kar pa ne velja za kasko. Pri izbiri zavarovanje za električno kolo v kasku mora zavarovalna vsota biti sorazmerno taka, kot je vrednost kolesa.

V zavarovanje električnega kolesa niso všteti nobeni dodatki oziroma dodatna oprema, ki jo namestite na vaše kolo. To je na primer otroški sedež ali števec. To vrstni dodatki so pri zavarovanju izključeni.

Prav tako posebno pozornost namenite, če zavarovanje sklepate preko spletnih strani. Zavarovanje električnega kolesa preko spleta mora biti sklenjeno najkasneje oziroma v roku 7 dni  datuma računa, ko ste kupili kolo. V primeru, da kolo več ni novo in vseeno želite skleniti zavarovanje, je najbolje obiskati eno izmed poslovalnic  ali pa pokličite svojega agenta za zavarovanje, saj si mora vaše kolo ogledati cenilec oziroma za to dogovorna oseba.  

 Koliko stane zavarovanje električnega kolesa?

Verjetno vas sedaj že zanima, koliko bi vas stal strošek za zavarovanje električnega kolesa. Da bi si boste lažje predstavljali, si poglejmo informativni izračun.  Če ste kupili električno kolo v vrednosti 2.500 evrov je izračun takšen.

Zavarovanje eklektičnega kolesa v tem cenovnem rangu  v sklopu zavarovanja mikro mobilnosti, vključuje zavarovanja za asistenco za kolo in kolesarja. Prav tako vključuje zavarovanje odgovornosti kolesarja nezgodno in kasko, kar bi znašala približno 150 evrov brez vštetega DPZP – ja.

V to ceno zavarovanja ni vštet nikakršen popust, ki ga omogočajo različne zavarovalnice. Za točen znesek je najbolje povprašati ponudnike teh storitev, kjer vam bodo zagotovo ponudili še kakšno zavarovalno ugodnost.

Povezane objave

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.

Zala Klopčič “Bolj, kot si čudaški, več možnosti imaš za zmago na Evroviziji!”

Poročil se je nekdanji skakalni šampion Cene Prevc. Imamo slike s poročnega slavja!