Zbrali smo nekaj najbolj kritičnih misli na račun vlade Roberta Goloba

Robert Golob, fotomontoža, portal mravljišče

Državni zbor je Roberta Goloba, predsednika Gibanja Svoboda, izvolil za predsednika vlade. Za je glasovalo 54 poslancev, proti jih je bilo 30.

Golob je takoj po razglasitvi rezultatov tajnega glasovanja prisegel kot novi predsednik vlade. V govoru po prisegi je dejal, da je hvaležen in ponižen, da bo lahko Slovenijo popeljal v boljšo prihodnost, kakršno jo državljani Slovenije zaslužijo. A leporečje je eno, praksa pa povsem nekaj drugega. Zbrali smo nekaj pikrih kritik na račun Roberta Goloba in njegove bodoče vlade.

Vodja poslanske skupine SDS-a Jelka Godec je ocenila, da je podpisana koalicijska pogodba v marsikaterih točkah diametralno nasprotna stališčem koalicijskih strank, pa tudi ministrskih kandidatov. “Zato težko pričakujemo vsaj približno harmonijo znotraj vlade in koalicije,” je dejala. Dodala je, da se bo to odražalo v stanju razvoja Slovenije, in sicer “v smislu stagnacije ali celo vračanja v preteklost, ko so podjetja selila sedeže v tujino”.

“Kako je sedaj, Robert Golob? Je prav tisto, kar zapišete, ali tisto, kar rečete?” Je Goloba povprašal poslanec Anže Logar

Bolj porazne ocene iz cveta slovenskega podjetništva, spoštovani Golob, nebi mogli dobiti! Je Goloba spomnil poslanec Dejan Kaloh.

Aleksander Reberšek, je Goloba spomnil, kaj je nekoč dejal znan slovenski, sedaj že propadli, slovenski politik

Državljane je poslanka Eva Irgl pozvala, naj si “sprintajo” koalicijsko pogodbo in da se ji zdi, da se z njo vračamo v socializem.

In kaj dela v ministrski ekipi Roberta Goloba Marjan Šarec?

 

Povezane objave

Izredna novica! Izveden atentat na predsednika slovaške vlade. Imamo posnetke!

Tu je seznam vseh 98 kandidatov za Evropske volitve. Izžreban je bil tudi vrstni red

Brglez preko študentov nabiral poceni politične točke. Janša mu je povedal svoje.

1 komentar

zdrava.pamet 26. 05. 2022 - 9:08
Golob se smeji, kot da mu ni nič jasno, res se gre socialistične revolucije in misli, da se ne rabi držati pravil....o fuj
Dodaj komentar