Že naslednji teden se vrača zima in nizke temperature?

Vir: Pixabay

Toplo vreme, ki smo ga bili vajeni v zadnjem obdobju, bo kaj kmalu zamenjala prava, mrzla zima. Temperature tudi do minus 10. Piše portal Maribor.info

KMALU SE VRAČA PRAVA ZIMA

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pas padavin se bo dopoldne pomaknil nad severni in vzhodni del Slovenije, drugod bodo padavine čez dan oslabele, pojavljale se bodo le manjše plohe. Meja sneženja se bo spuščala, popoldne bo na severu na okoli 600 metrih, je zapisano na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

V Prekmurju in na Štajerskem bo zapihal severovzhodnik. Popoldanske temperature bodo na severu od 1 do 4, drugod od 6 do 11 stopinj Celzija.

Nad našimi kraji že nekaj dni prevladujejo topli jugozahodni vetrovi in temperature so ponekod na vzhodu države v zadnjih dneh dosegle višino vse do 18 stopinj Celzija, kar je za ta zimski letni čas zares neobičajno. A po napovedi meteorologov nas bo v drugi polovici naslednjega tedna preplavil zelo mrzel arktični zrak, temperature pa bi se lahko spustile tudi do okoli -20 stopinj Celzija na višini 1500 metrov.

Kot poročajo na Neurje.si, pa bi se ob takšnem udarcu arktičnega zraka lahko, ob ugodnih pogojih za ohlajanje, tudi marsikje po nižinah temperature stisnile krepko pod -15 stopinj Celzija, v mraziščih tudi do -30 stopinj Celzija.

PM

Povezane objave

Prižgan rdeči alarm. Tu je zapadlo tudi do pol metra snega.

Pozor. Prihaja polarni mraz!

IZREDNA NOVICA! Za ponedeljek izdan oranžni alarm zaradi močnega sneženja!