Željko Vogrin novi državni svetnik!

Na včerajšnjih volitvah nadomestnega državnega svetnika, ki bo zapolnil izpraznjeno mesto državnega sekretarja Franca Kanglerja, je daleč največ podpore med petimi kandidati zbral Kanglerjev strankarski kolega Željko Vogrin.

Vogrin zmagal prepričljivo

Med ostalimi kandidati je štiri glasove prejel Leopold Hanžič, Iztok Peterin in Boštjan Munda sta dobila vsak po en glas, za Franja Mihaliča ni glasoval nihče. Ena glasovnica je bila prazna in tako neveljavna, trije elektorji pa se niso udeležili glasovanja.

Željka Vogrina so za kandidata za nadomestnega člana državnega sveta predlagale občine Maribor, Duplek, Rače-Fram, Šentilj in Pesnica, zato je bila njegova zmaga pričakovana. Te občine so namreč imenovale 31 od skupno 38 elektorjev.

Nekdanji načelnik mariborske upravne enote in že drugi mandat mariborski mestni svetnik velja za tesnega sodelavca nekdanjega mariborskega župana Kanglerja. Je eden vodilnih in ustanovnih članov Nove ljudske stranke Slovenije (NLS), ki jo je Kangler vzpostavil po izključitvi iz SLS, in njene barve zastopa tudi v aktualni sestavi mariborskega mestnega sveta, piše Reporter.

Za Vogrina je glasovalo 28 od skupno 38 elektorjev.

MG


Povezane objave

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper