Židan se zapleta. KPK nič ne ve o Židanovih darilih?

slika: SIOL

Tovariš Židan se vse bolj zapleta. Pravi da so darila v skladu s protokolom hranjenja in beleženja daril zabeleženo v knjigi daril ministrstva.

KPK nič ne ve o Židanovih darilih?

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je po poročanju portala Siol na lastno pobudo začela preiskavo zaradi suma kršitev pri sprejemanju in poročanju o prejetih darilih na odprtju prve vinske banke na Krasu, kot smo že poročali. Udeležil se ga je tudi nekdanji minister Dejan Židan, ki je kot predstavnik ministrstva prejel simbolično darilo – ključ za vinski sef.

Židan je povedal, da je to darilo v skladu s protokolom hranjenja in beleženja daril zabeleženo v knjigi daril ministrstva. Dodal je, da gre za darilo male vrednosti. No, darilo ni zabeleženo v evidenci daril, ki jo vodi Komisija za preprečevanje korupcije (TUKAJ). Naj opozorimo, da denimo KPK vodi evidenco prejetih daril, ki so male vrednosti – tudi samo dva evra.

Ob izbruhu afere z ministrico Aleksandro Pivec se je oglasil direktor podjetja Vinakras Marjan Colja in povedal, da so v njegovem podjetju poleg Pivčeve v preteklosti gostili tudi Židana.

Tovariš Židan, je kaj odšlo v vaš žep?

MG


Povezane objave

Tako so se v Vitanju na veselici tepli praktično vsi po vrsti #video

Tako v tajnosti ponoči vozijo migrante v azilni dom v Logatec

Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!

1 komentar

Jože Bulc 12. 09. 2020 - 8:35
Blesav članek. Iz uradnih obvestil je že bilo javnosti povedano, da preiskuje KPK. Iz uradnih obvestil ni nikakšrnih nakladanj, bluzenj. KPK opravi svoje delo in pika. Nič protestov nič izjav. Židan ni Janša, ki bi takoj napadel KPK ali kot je Janša napadel sodišče in že koval maščevanje. Janša je za sojenje v Ljubljani , naročil svojim v SDS, da so organizirali proteste pred sodiščem. Se spomnite "krivosodje".... Ste kratkega spomina ..... Odbor 2014 nas je zabaval nekaj tednov. Celo odvetnica Ušajeva je povedala, da ji je Janša naročil "organizirati od spodaj, da bodo protesti izgledali spontani......" Kumrovško zlato tele .......
Dodaj komentar