Znan je datum Zlate lisice 2020 v Mariboru!

Zlata lisica, slika Visitpohorje

Tekmovanje alpskih smučark za svetovni pokal in 56. Zlato lisico, bo tudi letos v Mariboru organizacijsko, vsebinsko in finančno ostaja v enakih okvirih kot prejšnja leta.

Zlata lisica 2020 sredi februarja

 »Od tega trenutka vse službe začenjajo delati na polno,« je danes ob podpisu pogodb s sponzorji povedal generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar. Medtem ko je bila Zlata lisica v prejšnjih letih večinoma januarja, ji je pripadel datum v sredini februarja, 15. in 16. februarja.

Vilar meni, da je to za pripravo tekmovališča lahko še boljše, saj je februar mesec, ki je v Mariboru zimski. »Še posebej glede na dejstvo, da je za Maribor januarja v zadnjem času značilna ponovoletna odjuga,« je dejal.

Termina tekmovanja sta zaenkrat določena še za prihodnji leti, in sicer leta 2021 27. in 28. februarja ter leta 2022 26. in 27. februarja, medtem ko se za leto 2023 zaenkrat omenja prvi teden v januarju. Tekem ob petkih ne bo več, ampak le še v soboto in nedeljo, drugače pa program prireditve ostaja enak kot prejšnja leta, med drugim z dvema javnima žreboma štartnih številk tekmovalk ter okroglo mizo na temo povezovanja športa in gospodarstva.

MG

Povezane objave

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!