Zorčič v tajnosti naredil kongres svoje stranke, kot v starih partijskih časih?

Igor Zorčič, slika: koroškenovice.si

Zorčičev tajni kongres svoje stranke LIDE bi lahko, kratko in malo poimenovali tudi kongres, kot so ga nekoč imeli partijci, skrivnega, seveda!

Kot piše Požareport se je Kongres LIDE (liberalni demokrati), predsednika parlamenta Igorja Zorčiča zgodil minulo sredo, toda bil je tajen?! Neverjetno, ker politik Zorčič zelo rad govori o demokraciji, demokratičnih vrednotah in demokratičnih procesih, ustanovni kongres njegove nove stranke, kjer si, za nameček, pravijo še liberalni demokrati, je pa bil tajen.  Mogoče pa ima ta kongres neko simboliko z zloglasnimi Čebinami, kjer je v tajnosti potekal kongres ZKS aprila 1937. 

Sicer pa, kam stranka v bistvu sploh cilja? Zorčič, razen, da je predsednik parlamenta ni neko prepoznavno ime.  Za predsednico sveta stranke so sicer izvolili Lana Gobec, predsednico Društva informacijski center Legebitra, ki bolj znana po tem, da je njena Legebitra, od države do sedaj prejela 3 milijone in 400 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. Edino bolj znano ime nove Zorčičeve stranke pa je Roman Dobnikar, nekdanji član uprave Petrola in aktualni predsednik Atletske zveze Slovenije. Piše Požareport.

Posebnost stranke, pa je ta, da naj bi LIDE imel kar tri predsednike stranke, izvoljen pa je bil do sedaj le eden. Seveda pa bomo videli kam ta tajnost stranke sploh pelje. Veliko se špekulira, da je to stranka narejena  za tri akterje Zorčiča, Goloba in Jasniča. A kot pravijo poznavalci, pa je nad-predsednica stranke zagotovo Zorčičeva žena Nataša.

Bo zanimivo videti, kako bodo trije predsedniki te stranke med seboj (in z Natašo) komunicirali.

 

Povezane objave

Tako v tajnosti ponoči vozijo migrante v azilni dom v Logatec

Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!

Za vsako rit raste palica. Franci Kek dobil globo 250 evrov!