Zrelo za kazenski pregon! Klakočarjeva primerjala naloge policistov z nacisti!?

Urška Klakočar Zupančič, slika: tweeter

Si bo predsednica Državnega zbora prislužila kazensko ovadbo. Naloge slovenske policije je primerjala kar z delovanjem nacistov. 

Saj ni res pa je. Klakočar-Zupančič je spet v središču pozornosti. Tokrat bi si zaradi izjav morala prislužiti kazensko ovadbo.  

V oddaji Tarča je bilo omenjeno, da je Golobova vlada v policiji naredila najmanj 76 kadrovskih sprememb. Klakočar Zupančičeva je izgovajala, da ne gre za nobeno »čiščenje«, temveč za to, da se »zahteva odgovornost od tistih, ki so ravnali nezakonito, nestrokovno in neetično, in tistih, ki so izvrševali represivno politiko prejšnje vlade«. 

Po tem, ko se z njenim pričevanjem ni strinjal predsednik NSi, Matej Tonin, je Klakočarjeva pustila odprtih ust tudi ostale goste Dejala je namreč »Gospod Tonin, Adolf Eichmann je tudi skrbel samo za to, da je Žide spravil v vagone …«  (Adolf Eichmann je bil eden tistih “krvnikov” iz druge svetovne vojne, katerega je glavni SS general Reinhard Heydrich pooblastil za logistiko »dokončne rešitve« – množično deportiranje Judov v geta in koncentracijska taborišča.)

Naloge slovenske policije primerjati z delovanjem nacistov je ne samo neposrečena izjava, ampak izjava polna sovraštva, zaradi katere bi morala kot predsednica Državnega zbora, Klakočar-Zupančič nemudoma odstopiti. Kakšno pa je vaše mnenje?

vir: Slovenske novice

Povezane objave

Pavle Rupar v Odmevih priperljivemu Sušniku: “Upokojenci niso socialci!”

Slavko Bobovnik spet “brca v meglo”, tokrat se je spravil nad voditeljico Valentino Pleskan?

Ministrstvo Aste Vrečko naj bi financirala galerijo prijetih ruskih vohunov?

1 komentar

BOBUBOB 9. 12. 2022 - 9:56
Policijski šef je deloval po (političnem) nareku ministra, ta pa je član vlade. Torej je treba iskati krivce za storjeno nasilje, predvsem pa za genocid pri (zaenkrat) prejšnji vladi. Ali pa se bo ta vlada vzdržala norih ukrepov in ostala zgolj pri ropanju, ja, menim da vendarle imajo še toliko nagona po preživetju. Pameti itak nimajo. Ne novoobrazniki in po novem tudi ne t.i. desni. Znajo pa hlapčevati.
Dodaj komentar