Župani v DZ. Z golimi rokami bomo ustavili gradnjo azilnih domov! Najbolj zanimive izjave. (video)

Mejni prehod Obrežje, slika omrežje X

Včeraj je v državnem zboru kar 7 ur potekala 9. nujna seja komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti glede vzpostavitve novih azilnih domov v občinah Brežice in Središče ob Dravi.  Komisijo je vodil poslanec SDS Jože Tanko.

Toni Jelovica, župan občine Središča ob Dravi, Danijel Vrbnjak, župan občine Ormož, Mirko Cvetko, župan občine sv. Tomaž, Ivan Molan, župan občine Brežice, nekdanji župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko, občinska svetnica Središča ob Dravi Mirjana Panič, , ministrstvo za notranje zadeve, Urad vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov, generalna policijska uprava, varuh človekovih pravic in državno tožilstvo., urad predsednika RS, Vlada RS. No zadnji trije niso našli časa, da bi prišli.

V peticiji, ki so jo podpisali župani treh občin, so uvodoma zapisali, da se z vloženo peticijo na podlagi sprejetih sklepov občinskih svetov vseh občin pritožujejo zoper sklep, ki ga je na svoji tretji redni seji sprejela vlada. Omenjeni sklep predvideva postavitev azilnega doma na območju bivših mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi. V peticiji je po navedbah Tanka podrobno razloženo, zakaj postavitvi azilnega doma v treh občinah nasprotujejo. Jelovica: “S sklepom smo bili seznanjeni po sprejetju sklepov.”

Tu je nekaj najbolj zanimivih razprav

Kot je na koncu dejal Mirko Cvetko, župan občine Sveti Tomaž. “Veliko vas je tu mlajših iz vladne garniture. Verjetno se niti ne spominjate leta 1991, kaj vse smo na tem našem območju dali skozi. Niso bili lepi časi, bili so zelo negotovi, težki časi … Sam sem bil mlad fant. In mislim, da bi bilo potrebno prisluhniti takšni občini, kot je Središče ob Dravi, ki je odigrala izredno pomembno vlogo pri osamosvojitvi Slovenije.”

Povezane objave

Parkirnine pod dvoetažnim mostom, ki razburja delavce MLM (zaenkrat) ne bo!

Zmešana Nova Slovenija? Kandidat na listi NSi podpira splav, evtanazijo in travo?

Le kdo je novi stranki Svoboda odobril 900.000 evrov kredita?

1 komentar

Vipavec 14. 04. 2024 - 1:50
Podpiram vse ki nasprotujejo tem vladnim neumnostim o postavitvi azilnih domov. Se pa nekaj sušlja da bi v starem domu za ostarele v Ajdovščini da bi tam namestili azilni dom. V prvih dneh Maja naj bi se starostniki preselili v nov dom ki so začeli z gradnjo v času Janševe vlade.
Dodaj komentar