Afričana, novodobnega migranta, ki po Ljubljani za veselje zabada ljudi ne morejo izgnati?

slika je simbolna

Včeraj se je začel predobravnavni nalog za vročekrvnega Coca Filipa Faragalo, rojenega v glavnem mestu Eritreje, Asmari, V Ljubljani živi že 13 let.

Coco Filip Faragala je očitno afriški vročekrvnež, katerega bi morali iz države že zdavnaj izgnati. Sicer pa Afričan hitro zagrabi za nož. Novembra lani je sredi Ljubljane hudo ranil brezdomko, zaradi česar so ga včeraj privedli na tamkajšnje okrožno sodišče, že prej pa se je lotil tudi sostanovalca v samskem domu.

Kot piše Žurnal24, je  Coco Filip Faragala v svoji domovini je končal osnovno šolo, ki ima tam sedem razredov, ter srednjo, s tremi. Poklica nima in ni nikoli delal, toda v Afriki ima, je pojasnil, avtomobile, motor, hišo in trgovino v Libiji. Precejšen dosežek ob tem, da je že kot mladoletnik prispel v Slovenijo, kjer nima nobene premičnine ali nepremičnine, niti stalnega ali začasnega naslova, zato pa, po svojih besedah, status mednarodnega begunca zaradi političnih nazorov ter socialno podporo v višini 400 evrov na mesec. Res odlično. In ker nič ne dela, ter živi na naše stroške, si je očitno omislil še hobi, da zabada ljudi?

“Obtoženi  naj bi15. novembra lani ob 17.35 v Plečnikovem podhodu Majo G.  z roko udaril v obraz, jo zmerjal in pozival k pretepu, stekel stran, se vrnil in jo od zadaj z nožem zabodel v trebuh. Zaradi poškodovane arterije je močno krvavela, njeno življenje je bilo v nevarnosti.” Kot so lani poročali kronisti, je Faragala po dejanju zbežal, a so ga hitro prijeli, žrtev, tudi brezdomko, pa so zdravniki rešili. Med njima sicer menda poprej ni bilo sporov.

Je pa zanimivo tudi to. Če bi Faragala krivdo priznal, bi tožilka predlagala šest let in pol zapora, grozi mu sicer od pet do 15 let. Vendar je ni, njegovo izjavo je iz angleščine, saj slovenščine po 13-ih letih bivanja ni, oziroma ni hotel osvojiti, prevedel sodni tolmač: “Nisem kriv. Imam dokaze, da sem bil v tistem času na veleposlaništvu Združenega kraljestva.”

Vse kaže, da bo do (na)daljnega ostal v Sloveniji, čeprav se mu obeta že peta kazen. Poleg omenjenih kaznivih dejanj je v preteklosti zagrešil še dve.  Leta 2015 so ga obsodili na šest mesecev pogojnega zapora zaradi nasilništva, leta 2012 pa si je z ropom prislužil dve leti aresta, piše Žurnal.24.

To je še en dokaz, da je zakon o tujcih v Sloveniji potrebno nujno spremeniti. A očitno se Afričan na to požvižga, saj tudi on razume, da je na oblasti vlada, ki mu omogoča dostojno življenje?

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

1 komentar

Nata 15. 04. 2023 - 11:43
Me neskončno jezi, da se menda desni ne zavedamo kaj pomeni imeti MOČ v špolitiki. Levaki so s to Svobodo potegnili genialno potezo. In tako seveda s kakšnim umikom od Marakeške deklaracije - ki je osnova za to kolobocijo z begunci, ki so potem se preimenovali v migrante - ne bo nič! Ker svobodnjaki želijo čimveč nereda, da se ne vidi, da nič ne delajo, tega ne bodo spreminjali
Dodaj komentar