Raziskava agencije Ninamedija: župan Fištravec dela neuspešno

17. marca 2013 je Maribor prvič v zgodovini doživel nadomestne županske volitve po odstopu Franca Kanglerja. na mesto se je takrat zavihtel dr. Andrej Fištravec, takrat so mu celo pravili vstajniški župan, pa čeprav se je večina vstajnikov distancirala od njegove kampanje. Na oblast je takrat prišel na krilih vstaj in se zavihtel na županski stol.

Na rednih županskih volitvah leto in pol kasneje je kandidiral še enkrat in mu je, predvsem zaradi velikih obljub, (nekatere obljube niso bile nikoli uresničene) tudi uspelo, da se je še enkrat zavihti na čelo mestne občine Maribor.

preberite tudi: Kakšne predvolilne obljube je trosil Andrej Fištravec pred štirimi leti?

Tudi v letošnjem volilnem letu, je župan Fištravec napovedal vnovično kandidaturo za župana Mestne občine Maribor. In kako Mariborčani ocenjujejo njegovo dosedanje delo?

Kot poroča Večer, je merjenje kontinuirane raziskave opravila agencija Ninamedia med 9. avgustom in 3. septembrom letos. Opravili so raziskavo dela županov v mestnih občinah po Slovenijie. Rezultat dela Andreja Fištravca je porazen. Dobil je oceno le 1,91. To je povprečna ocena anketiranih občanov Maribora, ki so Fištravčevo delo ocenjevali. Med drugim je agencija spraševala, kaj so problemi v posamezni občini, se razmere spreminjajo na bolje ali slabše, kaj najbolj zamerijo županu ipd.

Zadovoljstvo z županovanjem Andreja Fištravca  je očitno močno upadlo. V tej anketi Ninamedie so Mariborčani njegovo delo ocenjevali z ocenami od 1 do 5 in povprečna ocena je znašala 1,91, kar pomeni, da je tri četrtine sodelujočih prebivalcev mariborske občine ocenilo, da županovo delo na občini opravlja “(zelo) neuspešno”.

Pri agenciji Ninamedii so tudi spraševali, kaj županu najbolj zamerijo in kaj je za občino naredil dobrega. Mariborčani so ocenili, da so bile dobre obnove nekaterih cest in ukinitev radarjev. Najbolj pa Fištravcu zamerijo nesposobnost, neizpolnjevanje obljub in potovanja na Kitajsko.

Najbolj zanimivi pa so Fištravčevi odgovori na porazno anketo. Pravi, je uresničil 90 odstotkov predvolilnih obljub. Pri tem je navedel porast turizma v Mariboru, 4800 novih delovnih mest v zadnjih petih letih, letošnjih 28.000 kvadratnih metrov na novo preplastitev cest in poplačilo dolgov nekdanjih županov. Glede Kitajske pa je dejal, da se tisti, ki s Kitajsko ne sodeluje, odreka razvoju.

Vsak Mariborčan si tako lahko sam ustvari sliko razvoja mesta Maribor. in le Mariborčani lahko odločamo o tem, kdo bo sedel na županski stol za naslednja 4 leta.

MZ

 

Povezane objave

Narobe svet! Kot župan je napadel otroka, sedaj je ponovno župan

Poslansko klop zapušča Janez Magyar iz SDS. Ali prihaja v DZ Kosi, ali Pojbič? Oglasil se je Janša!

Iz minute v minute: Lokalne volitve v Mariboru, Kranju, Brežicah, Krškem, Celju…