Ali pod predsednikom uprave Elektra Maribor Borisom Sovičem res umirajo delavci?

slika je simbolna

Gre pod taktirko pripadnika Socialnih demokratov Borisa Soviča, res vse narobe?  V podjetju sta se zgodili kar dve odmevni delovni nesreči, ki sta se končali s smrtjo.

Koliko je bilo umrlih in koliko poštkodovanih delavcev Elektra Maribor?

V začetku julija letos smrtno ponesrečil delavec, ki je menjaval varovalko, med odpravljanjem posledic žleda leta 2014 pa je umrl tudi 20-letni pogodbeni sodelavec družbe.

In koliko delovnih nesreč so od začetka leta 2012 doživeli delavci Elektra Maribor in koliko delavcev je bilo pri tem poškodovanih ter koliko jih je pri tem umrlo? Kot poroča nova24TV so v evidence nezgod pri delu všteti nevarni pojavi ter bolniške odsotnosti do in nad tri delovne dni: “V družbi s 755 zaposlenimi (per 31. 12. 2018), ki opravlja dejavnost na območju, ki zajema petino površine države, se letno pripeti 20 do 30 delovnih nezgod. V navedenem obdobju je bila ena delovna nezgoda s smrtnim izidom, v kateri je bil udeležen delavec družbe.” So povedali na družbi.

Na vprašanje Nove24TV koliko odškodnin in kakšne zneske je družba v povezavi s tem v omenjenem obdobju izplačala delavcem oziroma družinam, pa niso odgovorili direktno, pojasnili so le, da so poravnave na osnovi utemeljenih zahtevkov sklenjene neposredno med zaposlenim in zavarovalnico. Zoper družbo prav tako trenutno ne poteka noben postopek, ki bi bil posledica poškodb pri delu ali smrti.

slika: facebook

Se pa direktor Sovič, kateremu je na direktorskem stolčku verjetno bolj udobno, kot na županskem, v veliki meri še vedno ukvarja s političnim udejstvovanjem in hodi na razne piknike Socialnih demokratov in se slika z ljudmi, ki v politiko ne sodijo. A to je že druga zgodba.

vir: Nova24TV

M.G.

Povezane objave

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!