Pod Arsenovičem je življenje v Mariboru vse dražje? Za parkiranje bo treba plačevati več. Dražje tudi ostale storitve!

Saša Arsenovič, slika: FB profil

Od oktobra se v Mariboru obetajo nove cene parkiranja, prav tako pa se podaljšuje tudi čas plačljivega parkiranja tako na parkiriščih, ki jih upravlja Marprom, kot v belih conah in še marsikaj. Življenje v Mariboru se pod Arsenovičem očitno vse bolj draži!

Dražje parkiranje v Mariboru

V belih conah sicer cene parkiranja ostajajo enake, bo pa treba parkiranje v njih plačevati dlje časa. Medtem ko so zdaj vse bele cone, razen na Lentu, plačljive le med delovnim tednom med 8.00 in 17.00 uro, bo po novem parkiranje v vseh treba plačevati od 7.00 do 20.00 ure, parkiranje pa bo treba plačevati tudi ob sobotah med 7.00 in 13.00 uro. V coni 311 (Slomškov trg) cena ene ure parkiranja ostaja 1,5 evra, v conah 312 (celotno mestno jedro razen Slomškovega trga) in 314 (Lent) 0,8 evra, v coni 313 (desni breg Drave) pa 0,5 evra na uro.

Dražje pa bo po novem parkiranje v Sodni ulici oziroma Ulici talcev, Loški ulici ter na parkiriščih na Rakuševem trgu in v Mlinski ulici. Medtem ko je treba zdaj za uro parkiranja tam odšteti en evro, bo po novem ura parkiranja stala 1,2 evra. Prav tako se na teh parkiriščih podaljšuje tudi čas plačljivega parkiranja, po novem bo treba zanj plačevati tudi ob sobotah med 7.00 in 13.00 uro. Cena mesečnega zakupa bo ostala nespremenjena, še naprej bo stala 65 evrov.

Če bo mestni svet na septembrski seji potrdil spremembo bodo dražje tudi dovolilnice za parkiranje. Te bodo namesto dosedanjih 120 oziroma 144 evrov za dve leti, stale 150 oziroma 180 evrov. Prav tako bo dražji tudi odvoz vozil s pajkom. Medtem ko zdaj stane 67, bo po novem za odvoz nepravilno parkiranega avtomobila treba plačati 100 evrov.

Pod Arsenovičem je torej življenje vse dražje. Kje so sedaj tisti mariborski protestniki iz Kanglerjevih časov?

vir: Večer

M.G.

Povezane objave

Sredi Maribora v mikrofon tulil Jaša Jenull, poslušal ga ni nihče.

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?