Arsenovič bi gostincem drastično podražil najem za gostinske vrtove?

Gostinci na Poštni ulici, Slika: Maribor.info

Mariborski mestni svetniki bodo danes v četrtek na redni seji, med drugim obravnavali predlog novega načina obračunavanja najemnin za gostinske vrtove. 

 

Nekateri gostinci v Mariboru, katerih je res zelo veliko, bi ob enormni podražitvi, kot predlaga župan, zagotovo zaprli svoja vrata. Kot razlog na občini navajajo , da se uporabnike gostinskih vrtov obravnava enako obravnavani tako v letni, kot v zimski sezoni. Pomeni, da bi uporabniki plačevali uporabnino za gostinski vrt glede na dejansko velikost gostinskega vrta, ne pa glede na sezono. 

 

Kot pravijo na Mestni občini Maribor,  ima tak odlok neposredni finan6ni učinek na proračun Mestne občine Maribor. Ob predpostavki, da bodo gostinci v zimski sezoni uporabljali enake kvadrature gostinskih vrtov, kot v letni sezoni bi ustvarili dodatne prihodke v vi§ini cca. 139.000,0CK/zimska sezona.

 

Seveda, pa bi to močno podražilo najemnine za gostinske vrtove. Medtem, ko lokali v trenutno veljavni ureditvi plačujejo povprečno 200 evrov na sezono, bodo v primeru potrditve predlagane spremembe plačevali približno 400 evrov na mesec. In komu bodo gostinci te storitve, ki so za 100% višje zaračunali? Seveda gostom, ki bodo tako kavice in ostalo plačevali še dražje. 

 

Maribor tako postaja najdražje mesto v Sloveniji. Vse to po zaslugi “gostinca” Saša Arsenoviča.

Povezane objave

POZOR! Neznano kam je odšel Marijan Urošević! Ste ga videli?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

Katičeva je na čelu pravosodja že prej delala neumnosti?

3 komentarji

Darinka 28. 09. 2023 - 11:14
Plešite!!! Kar ste izvolili, to imate.
mona lisa 28. 09. 2023 - 15:01
Arsenović uničuje Maribor. Mariborčani pa smo ob tem masakriranju mesta tiho.
Dizzy Spellbound 29. 09. 2023 - 4:57
Posnemanje "šerifa " iz Ljubljane .... Slovenija počasi a vztrajno postaja "Severna Srbija" ......
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več