Bavčarju so bile kršene človekova pravice. Klemenčič pa Sloveniji naredil sramoto in to ne prvič!

sodniško kladivo

Najbolj sramotni pravosodni minister, ki presega celo sedanjo Dominiko Švarc Pipan, je zagotovo Goran Klemenčič, katerega bi zaradi kratenja človekovih pravic Ogorju Bavčarju morali celo kaznovati?

Ker je pravosodni minister Goran Klemenčič javno zagrozil sodnikom, da bodo letele glave, če bo pri sojenju Igorju Bavčarju prišlo do zastaranja, je evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) odločilo, da je bilo v sojenju kršeno načelo domneve nedolžnosti in načelo, da lahko le zakon določi kazen. Piše Spletni časopis.

Klemenčič je minister v vladi Mira Cerarja postal po tem, ko je pred tem po odstopu s položaja namestnika notranje ministrice Katarine Kresal (LDS) preskočil na vrh KPK in tam z nenavadnimi poročili o predsednikih večjih strank, ki so vsebovale hude obtožbe čez Janeza Janšo in Zorana Jankovića, ki jima ni ponudil možnosti odgovora, kar bi po zakonu moral, dosegel padec druge vlade Janeza Janše (SDS) in prihod Alenke Bratušek (takrat PS, danes Svoboda) na vrh izvršne oblasti. Torej je Klemenčič tisti levosučni minister, ki je pravi mojster v tem, ko je potrebno koga namočit?

Je pa Klemenčič znan tudi po tem, da naj bi vinjen prišel na sejo Državnega zbora. Tako se mu je zatikalo, kot pravosodnemu ministru.

Zaradi Klemenčičeve izjave na javni televiziji, ko je izjavil izjavil za Igorja Bavčarja: “To, kar se zdaj dogaja, pa je čista klofuta za slovensko pravno državo … mora biti pravnomočno obsojen,” je Evropsko sodišče za človekove pravice prepoznalo, kot kršenje načela domnevne nedolžnosti in načelo, da lahko le zakon določi kazen. 

Torej, kako bo za to odgovarjal Klemenčič?

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

2 komentarja

mona lisa 7. 09. 2023 - 13:11
Problem je ko pokvarjeno in skorumpirano sodstvo ne odgovarja za nič.
Gorvel 7. 09. 2023 - 18:39
Ne samo nesposoben in vinjen, tudi najgrši minister do sedaj.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več