Bo Maribor spet ostal brez radia s Slovensko glasbo?

V Sloveniji ni veliko radijskih postaj, ki vrtijo izključno slovensko glasbo. V bistvu imamo preko frekvence FM  v Sloveniji le en radio, nekaj je internetnih radiev, nekaj pa jih oddaja tudi preko novih frekvenc DUB.

Maribor, mesto z nekaj več, kot 110.000 prebivalci ima kar nekaj radijskih postaj. Zadnje čase se je na nekdanji frekvenci radia Brezje 106.8 MHz vrtela izključno domača slovenska glasba, zadnje leto tudi radio Veseljak. A na žalost se edini radio, s slovensko glasbo poslavlja z Maribora. Med tem pa veselo odštevajo dni do začetka nove radijske postaje, na strani Toti radio, ki bo oddajal poslej na omenjeni frekvenci.

 

Zagotovo je to za slovensko glasbo, ali bolje rečeno, promocijo tovrstne glasbe, slaba novica. Še posebej je to žalostna novica za SV del Slovenije, ki je ostal brez edinega pravega slovenskega radia. Kar se glasbe tiče, da se razumemo. Levih novic in reklame za portal Necenzurirano na Veseljaku tokrat ne bomo komentirali.

Žal Mariboru ne preostane nič drugega, kot da si pristno slovensko glasbo, preko radijskih valov poišče na internetu. V Mariboru je preko radijskih valov ne bo našel. “Kraval” ki je nastal na Radiu City je torej škodoval edino le slovenski glasbi.

 

Tako Mariborčanom ostane (še najbližje), vsaj neki približek slovenske glasbe, Radio Pohorje, kjer vrtijo  slovensko in hrvaško glasbo. Radio pa je poslušan le preko radijskih FM valov 101.30.

 

Pa srečno, slovenska glasba!

 

 

 

 

 

Povezane objave

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

Nova levičarska moda? Po petju Klakočar Zupančičeve, zapela še predsednica države? #video

Noro! Golob bi legaliziral ilegalne prehode, Italija pa zapira meje s Slovenijo?

3 komentarji

Gorvel 26. 08. 2023 - 14:13
Saj ni čudno, kar pričakovano po kruljenju Pešuta na državni proslavi. Kmalu bo nadomeščal radio, kjer se bodo vrtela kola in savdalinke. Vse to na račun 400. 000_ih mentalnih ubožčkov.
ferrari 53 27. 08. 2023 - 14:58
Kaj pa v avtu?...
radames 31. 08. 2023 - 6:16
Radijski sprejemnik v avtu je po funkciji (delovanju) enak tistemu doma.
Dodaj komentar