Urbanijo nasledil človek, ki je očitno ljubitelj Svetlane Makarovič?

Andraž Pöschl. Foto: MMC RTV SLO

Pa se je začelo. Sovražni prevzem RTV-ja s strani Levice, so nekateri mediji pospremili, kot nekaj normalnega. Uroš Urbanija tako ni več direktor TV Slovenija.

Predsednik uprave RTVS Zvezdan Martić je odločitev za razrešitev Urbanije pojasnil z navedbo, da je po pregledu stanja izdanih pooblastil ugotovil hujšo kršitev. Kot trdi, je nekdanji v. d. generalnega direktorja RTVS Andrej Grah Whatmough je namreč Urbaniji dal pooblastilo za podpisovanje finančnih dokumentov v višini 25.000 evrov in ga pooblastil za nadaljnji prenos pooblastil, a le do višine do 5000 evrov. Urbanija pa je to pooblastilo prenesel na dolgoletno pomočnico direktorja TVS za finance, a brez omejitev. Omenjena povrh vsega v tistem trenutku na RTVS ni bila zaposlena, ampak je z njo sodelovala na podlagi podjemne pogodbe, medtem ko bi Urbanija pooblastilo lahko prenesel le na zaposlene delavce do druge stopnje vodenja. To je bil poglavitni razlog za podan predlog za razrešitev, je dodatno pojasnil Andrej Trček iz pravne službe RTVS. Piše Demokracija.

U bistvu so na RTV iskali dlako v jajcu, da najdejo en način, kako se znebiti in generalnega direktorja Grah Whatmougha, kot Uroša Urbanije. Urbanija na seji ni dobil možnosti zagovora, saj je predsednik sveta RTVS Goran Forbici pojasnil, da svet daje le soglasje k razrešitvi. Tako so se lahko na prefrigan način rešili Urbanijje.

Na TV Slovenija pa tako prihaja nova, leva metla,  dosedanji urednik kulturnih in umetniških programov na TVS Andraž Pöschl. Gre za tistega urednika, ki je februarja letos neposredno odgovoren za škandal. Namreč, ob prenosu proslave ob slovenskem kulturnem prazniku 7. februarja zvečer je po že uradnem izteku prenosa slednjega nadaljeval, da je lahko na oder prišla Svetlana Makarovič (ob spremstvu kolesarijata Jaše Jenulla in Borisa A. Novaka) in se po domače povedano “skozlala”. Takega norčevanja iz kulture Slovenija še ni doživela.

Očitno je Pöschl imel “jajca” da je samovoljno podaljšal prenos Prešernove proslave, zato, da je ugodil levičarskim željam in je bil sedaj tudi nagrajen. Toliko o neodvisnosti naše RTV. 

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

10 komentarjev

mirodel 26. 08. 2023 - 4:01
Komu in čemu je namenjena javna RTV mi že dolgo znano, ampak zakaj jo moramo še vedno plačevati vsi, je pa že absurd.
Minovak 26. 08. 2023 - 8:20
Dovolj je norčevanja iz poštenih Slovencev, preveč dolgo podpiramo sovražnike samostojne Slovenije in njihovo rdeče trobilo RTV Slo, zato je sedaj konec. To naj bo vsem jasno!
karies 26. 08. 2023 - 13:53
sedanje levicarske okupatorje tega javnega medija bo treba hitro poslati na smetisce zgidovine, ce hocemo sploh kdaj imeti rrs javen in depolitiziran pluraken in demokraticen medij bamesto se enega enoumnega levicarskega prooagandnega trobila z redkimi svetlimi novinarskimi profesiobalnimi izjemani
tvoja vest 26. 08. 2023 - 15:58
Končno bo urbanija počel tisto, kar res obvlada....pral bo žehto na Velki...
Ostri Franc 27. 08. 2023 - 9:05
Ti še to ne znaš. NaS je jebeno več njih je samo en par in bomo počistili z njimi in sedaj z Balkanskim direktorjem točno to počnete tudi vaše eno partijsko vodstvo je v vsakem glasovanju 100% enotno. KJE ŽE MI ŽIVIMO., KJER TOPLOVODARJI ,NIKA IN JANUL VODIJO DRŽAVO S POMOČJO BALKANSKE MAFIJE.
bob 29. 08. 2023 - 14:03
Eni se danes nimajo toliko IQja, da bi premislili kaj je prav in kaj narobe. Se 30 let po propadu Yuge, butli niso prisli k pameti.
Vipavec 27. 08. 2023 - 2:16
To je šele začetek počakajte da se poplave samo malo umirijo
vojkoj 27. 08. 2023 - 7:16
Edino kar je je prepozno odletel. Poglejte kaj je delal na STA. Tip ni normalen.
Ostri Franc 27. 08. 2023 - 8:59
Kaj pa je delal?Sta spada pod vlado, ki jo financira in je dolžna dajati informacije o poslovanju.SRBSKIdirektor je poleg ogromne plače deloval v nasprotju z politiko vlade in kot skrajnež levice je počel vse, da vlada pade, ni hotel dati dokumentov o poslovanju ,komu na časopis Dnevnik je dal 270 tisoč Eur in kakšne pritiske je počel na hudo bolnega novinarja, ki je kasneje umrl.Zanimivo pa je, da je takoj dobil službo v Odlazkovih ta jkunskih levaških medijih.
bob 29. 08. 2023 - 14:01
Vojkoj, tudi starsi, ki dajo otroku denar zelijo vedeti, kaj je kupil. Normalno je, da vlada zahteva porocilo o porabi denarja.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več