Bo na DVK še slabše? Vučkota zamenjal Igor Zorčič!

Igor Zorčič predsednik DZ RS, slika: regional obala

Državna volilna komisija (DVK), bo dobila novega direktorja, Ta bo po odhodu Dušana Vučka, postal Igor Zorčič nekdanji predsednik državnega zbora in nesojeni župan Brežic.

DVK z novim vodstvom

Očitno leva politika ni pozabila na Igorja Zorčiča, nekdanjega predsednika DZ, člana nekdanje stranke SMC in človeka, ki je v bistvu izdal svojo stranko in se pridružil levim KUL oportunistom, ki so rušili vlado Janeza Janše. Kljub temu se mu po volitvah ni uspelo uvrstiti v parlament, je pa nadomestilo, kot nekdanji poslanec vlekel prav do konca. Na lokalnih volitvah je ponovno pogorel proti Ivanu Molanu (SDS), saj mu ponovno ni uspelo postati župan Brežic. Očitno pa so u vladajoči našli rešitev. na čelu DVK, bo zamenjal Dušana Vučka.

Direktor DVK, bi sicer moral biti apolitični, a očitno levica ravno v tem vidi svojo prednost, da tudi na mesto DVK pripelje svojega človeka. Tako bo Dušana Vučka (LDS), nadomestil Igor Zorčič (SMC), oba torej sta bila člana propadlih levih strank.

Po informacijah portala N1 naj bi bili kandidati v ožjem izboru poleg Zorčiča še Dušan Štrus, ki je bil sekretar državnega sveta, državni sekretar na ministrstvu za pravosodje v času prve Janševe vlade Robert Marolt in četrta kandidatka, katere ime je neznanka.

Mandat bo Zorčič nastopil s 1. februarjem, med njegovimi prvimi nalogami pa bo izvedba, upajmo, da poštenih evropskih volitev.

Povezane objave

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

5 komentarjev

Pepe Vasjebe 8. 12. 2023 - 3:09
Upanje umre zadnje. Ampak upati da bo Zorčič pošten, je kot bi upal, da bo Sava iz Dolenjske tekla na Gorenjsko.
Slovenec 33 8. 12. 2023 - 4:06
Če pričakujete od levičarja, da bo pošten, je to račun brez krčmarja. Levičarji lažejo in tudi Zorčič je tak. Levičar je pošten le v primeru, da ima zapopano gobcalo in na hrbtu zvezani roki, bolj zanesljivo pa je, če ima amputirani.
Exlevak 8. 12. 2023 - 7:26
Z Zorčičem na čelu DVK,se nezaupanje v poštene volilne rezultate pri slovencih še poglablja....
branči 8. 12. 2023 - 11:09
bo kozmični dež poskrbel, da bo opozicija zahtevala forezično preiskavo rezultata volitev?
mona lisa 8. 12. 2023 - 11:31
Lopov zamenja lopova.
Dodaj komentar