Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo.

Slika: Visit Maribor

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne moremo obetati pristnega božično-novoletnega vzdušja, kakršnega bi bil Maribor lahko deležen. tako bobo koncert v stilu manj znanih rock skupin, obiskovalce pa čaka celo jugo nostalgija, kot, da je v Mariboru še ni dovolj.

Ob decembrskem programu v Mariboru, katerega ponujajo vladajoči v mestu, bi lahko dejali, da pravzaprav ne vemo, ali temu lahko rečemo res decembrsko vzdušje. Razen bolj znanega znanega Slavka Ivančiča, Trg Leona Štuklja ponuja bolj malo. Nekaj rocka, nekaj bluza, nekaj rapa in jazza in seveda niso pozabili na jugo nostalgijo. Očitno pa je župan Saša Arsenović pozabil na pristno slovensko glasbo. Kako prikladno.

Mogoče se je mariborski “šerif” učil neumnosti pri svojemu vzorniku Zoranu Jankoviću? Pa še ta je v Ljubljani na Pogačarjevem trgu organiziral nastope priznanih slovenskih glasbenikov. Tako bodo tam nastopili Modrijani, Polkaholiki, Zvita feltna, pri nas pa v takem času recimo YUGO Nostalgia Night in Yu Generacija, Ice on fire, Elvis Jackson, Žena, Masayah in ostali. Pa da nebo pomote. Vsi glasbeniki nekaj veljajo, vsak na svojem področju. A zakaj se v Mariboru vedno pozablja na domačo pristno slovensko glasbo?

Očitno še vedno drži tisti pregovor, da je boljše pri sosedu, kot doma.

Povezane objave

Ko se v Mariboru pred tekmo srečata “viola” Kangler in “dragons” Aleš Hojs

Tradicionalno! Dobrote v Cirbeškem kotlu je kuhal tudi poslanec SDS, Franc Breznik.

Poročil se je nekdanji skakalni šampion Cene Prevc. Imamo slike s poročnega slavja!

8 komentarjev

marker 8. 12. 2023 - 8:22
Juga se vrača na velika vrata. Samo v Sloveniji je ostala juga. Po drugih republikah je ni. Ne predstavljam si, da bi bil v Beogradu župan Slovenec. Pri nas so pa Slovenci v Ljubljani in Mariboru, Velenju in Jesenicah že skoraj manjšina.
Dado 8. 12. 2023 - 10:41
Pa, dobro, pa kaj se vi sedaj že tako očitno delate norca iz samih sebe?!? Ali ste pa enostavno nepismeni?!? Ni slovenskega benda?!? Tukaj je program: Petek, 22. december: Nostalgia Night s Slavkom Ivančičem Sobota, 23. december: Take Off Ponedeljek, 25. december: Hamo & Tribute to Love Torek, 26. december: Klon, Šank Rock Sreda, 27. december: Leopold I, Hauptman Četrtek, 28. december: YUGO Nostalgia Night in Yu Generacija Petek, 29. december: Žena, Masayah Sobota, 30. december: Ice on fire, Elvis Jackson Nedelja, 31. december: Veliko silvestrovanje z mariborskim bandom Zebra Razen 28.12. so VSI ostali izvajalci Slovenci. Bo šlo?!? Bote nehali zavajat ljudi?!?
Vipavec 8. 12. 2023 - 22:45
Domov si jih pelji in jih postreži revčke
Dado 9. 12. 2023 - 7:56
Ni problema. Prideš tudi ti, največji revček?
Vipavec 10. 12. 2023 - 1:34
Bom samo povej kam in kdaj da se pogovoriva in kaj pospraviva z mize kar boš naštimal pa ne pozabi na kozarček rujnega če ga nimaš ga prinesem s seboj.
Dado 10. 12. 2023 - 5:14
...in kaj pospraviva z mize kar boš naštimal ...?!? Mi lahko prevedeš to? Sicer pa rad pomagam, ampak vam, SDSovcem itak ni pomoči, zato se vas raje izogibam kolikor se vam lahko ..
Vipavec 10. 12. 2023 - 22:20
Kar se tiče prevoda nima smisla da ti prevajam kjer itak na mizo nisi pripravljen postavit hrane za človeka ki nikoli nikogar ne sovraži.
Dizzy Spellbound 8. 12. 2023 - 12:11
Kot že rečeno, se uresničuje napoved, da postaja Slovenija Severna Srbija . Saj imamo v dveh največjih slovenskih mestih Srba za župana .....
Dodaj komentar