BRAVO! Turistični boni so postali pravi hit. Porabili smo jih več kot pol milijona.

Po podatkih Finančne uprave RS (Furs) je bilo od 19. junija do nedelje unovčenih 511.554 turističnih bonov v skupni vrednosti 69,8 milijona evrov.

Unovčili pol milijona bonov

V nedeljo je bil dosežen mejnik, saj je bilo pri turističnih ponudnikih unovčenih več kot 500 tisoč turističnih bonov, je v izjavi za medije danes poudaril gospodarski minister Zdravko Počivalšek. “V dobrih dveh mesecih od uvedbe ukrepa je bila unovčena že četrtina vseh bonov, rezerviranih pa jih je še dodatnih 30 tisoč. Piše SIOL.

Po podatkih Finančne uprave RS (Furs) je bilo od 19. junija do nedelje unovčenih 511.554 turističnih bonov v skupni vrednosti 69,8 milijona evrov.

Povprečna vrednost unovčenih bonov na dan je skoraj 1,1 milijona evrov, najvišja dnevna unovčena vrednost pa je bila prav to nedeljo, in sicer nekaj manj kot 2,2 milijona evrov. Povprečna vrednost unovčenega bona je bila do zdaj 136,43 evra, povprečna starost upravičencev, ki so bone izkoristili, pa 38,4 leta. V več delih je bone uporabilo 79.340 upravičencev, 55.754 upravičencev v povprečni starosti 64,3 leta pa je bon preneslo na družinske člane.

MG


Povezane objave

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Zalo Klopčič, levičarke že začele napadati, zaradi njenega prispevka o oddaji Prvič na RTVS

Golob se je spet zlagal na nacionalni televiziji? FIDES zanikal premierjeve besede!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več