Butale! V Levici napovedali ustavno presojo zakonu, ki so ga sami podprli.

Državni zbor je po odložilnem vetu državnega sveta znova podprl novelo zakona o finančni upravi. Glede na napovedi je bilo sicer pričakovati nasprotno, a so poleg poslancev Svobode glasove prispevali tudi v Levici.

Takšno veliko zlizanost z Golobom ni sicer nihče pričakoval. Še bolj pa je zanimivo, da so ti isti poslanci domnevno sporni člen o tajnem sledenju sami poslali v ustavno presojo s predlogom za začasno zadržanje. Pa naj razume, kdor more!

Še bolj pa je čuden njihov odgovor ne vse to. V odgovor na pomisleke glede določbe o sledenju so se v Levici ob soglasju vlade zavezali, da bodo ta člen sami poslali v ustavno presojo s predlogom za začasno zadržanje. »Na tak način bodo lahko uspešno odpravljene škodljive spremembe zakona, ki jih je sprejela prejšnja vlada, ustavnost določbe o sledenju pa bo preverila edina institucija, ki lahko to z gotovostjo naredi – ustavno sodišče,« je danes dejal poslanec Levice Milan Jakopovič.

Resnično se o tem sprašujemo, ali imajo nekateri člani Levice vsaj dokončano osemletko?

Za potrditev novele je glasovalo 48 poslancev, 22 jih je bilo proti. 

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

1 komentar

Pepe Vasjebe 24. 01. 2023 - 10:54
Matej*, ti pa kar tiho bodi! Ti si svojo načelnost že zdavnaj prodal hudiču (OK Holobu isti ti je to _urac). Kje so tvoji podpisi za preiskovalno komisijo DZ-ja za Holobove rabote po Balkanu? Kje? In ti boš meni o načelnosti! Sram te bod, prodana duša! * Tonin za tiste, ki niste prebrali celega članka
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več