Peterle: “Takšnega lomastenja in grobega uveljavljanja politične sile še nisem doživel.”

 VSO je sklical tiskovno konferenco, kjer so glavni osamosvojitelji izrazili svoje mnenje o ukinitvi MSO in kaj to pove o trenutni vladi. 

Danes je potekala tudi novinarska konferenca Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Na njej so spregovorili predsednik VSO Alojz Peterle, predsednik SDS Janez Janša, nekdanji državni sekretar Jelko Kacin in diplomat Dimitrij Rupel. Uvodoma je spregovoril Peterle: “Združenje VSO združuje nekaj tisoč ljudi, ki so se tako ali drugače borili za samostojno Slovenijo, ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve pa jih je prizadela in so ogorčeni.” Kot je prepričan Peterle, takšnega “lomastenja in grobega uveljavljanja politične sile” še ni doživel.

 

In osamosvojitev ni le za stvar ene politične opcije. Peterle meni, da sam jasno razlikuje med tistim delom slovenske zgodovine, ki nas še vedno deli, in tistim, ki nas združuje. Ta vlada pa želi osamosvojitev odigrati kot dodaten element “slovenske polarizacije”. Prepričan je, da je treba ohranjati ponos, odnos in samozavest do tega dela zgodovine. Aktualna vlada pa je na predlog kulturne ministrice Aste Vrečko, ko se je odločila ukiniti Muzej slovenske osamosvojitve, zadala udarec, pa ne le slovenski osamosvojitvi, ampak tudi sami sebi.

[color-box color=”yellow”] V zgodovini vsakega naroda, ki je dobil lastno državo, je čas, ki mu pravijo vrednotno središče naroda. Če si kakšen dogodek zasluži dostojno obeležitev, je to, ko smo bili Slovenci enotni – plebiscit in osamosvojitve.[/color-box]

Vir: Nova24TV

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

2 komentarja

BOBUBOB 24. 01. 2023 - 8:32
O lomastenju bi se dalo govoriti tudi pod prejšnjo vlado. Prav zato pa je bila zadnja volilna udeležba taka. Ker ljudstvo pač ne mara lomastenja, še najmanj tistega po zdravju in zdravi pameti.
Pepe Vasjebe 24. 01. 2023 - 10:48
Murgelski ritoliznik Veliki ritoliznik murgleke riti BOBUBOB
Dodaj komentar