Danes bo prisegla Nataša Pirc Musar. Proti njej pa že kazenska ovadba!

Nataša Pirc Musar, slika tweeter

Policija je te dni vložila kazensko ovadbo proti novoizvoljeni predsednici republike Nataši Pirc Musar. Gre sicer za dogodek iz leta 2015, ko je bila predsednica humanitarne organizacije Rdeči križ Slovenije.

Vodja okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani Katarina Bergant je za portal Reporter, ki je prvi razkril kazensko ovadbo pojasnila, da so “dne 14. 12. 2022 od PU SKP (sektor kriminalistične policije PU Ljubljana) prejeli kazensko ovadbo zoper eno fizično osebo zaradi kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin po drugem odstavku 235. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)”.

Ovadbo so vložili, saj je le dober mesec po začetku mandata predsednice RKS zasebni zavod Pirc Musarjeve Info Hiša Rdečemu križu izdal 778 evrov vreden fiktivni račun (račun, ki ne izkazuje resnične vsebine) za pravno svetovanje, ki ga niso nikoli izvedli. Na ta način je Pirc Musarjeva skušala dobiti izplačan honorar za poslovodenje na RKS, s čimer se je izognila plačilu dohodnine in prispevkov za ZPIZ in ZZZS, saj denar ni bil nakazan na njen osebni račun.

Kot, da bi se delala norca z ljudi, bo Pirc Musarjeva bo danes celo zaprisegla na slavnostni seji v državnem zboru, jutri pa ji bo zdajšnji predsednik republike Borut Pahor uradno predal posle.

vir: Siol.net

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

2 komentarja

mona lisa 22. 12. 2022 - 5:48
Še marsikatera tožba bi morala biti proti njej in še komu. Žal s tem ne bo nič ker so pri nas sodišča kot so.
BOBUBOB 22. 12. 2022 - 5:49
Kaj ko bi ženska še malo počakala s prisego? Ah, seveda, smo v Sloveniji.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več