Danilo Lončarič, ime, ki bo povezovalo Makole v razvoju!

slika s tiskovne konference Danila Lončariča

Na dvorcu Štatenberg je potekala napoved kandidature za župana Makol, magistra Danila Lončariča. Mag. Danilo Lončarič kandidira s podporo Slovenske demokratske stranke.

Danilo Lončarič je magister znanosti državnih in evropskih študij, zaposlen na Centru za socialno delo v Mariboru. 46-letni Danilo je rojen Makolčan, kjer tudi živi s svojo družino. Zadnja štiri leta je član občinskega sveta ter član več občinskih odborov. Od novembra 2021 je bil zaposlen kot v.d. direktorja Urada Vlade RS za demografijo

.

“Županovanje jemljem kot poslanstvo od ljudi in ne kot funkcijo”

Danilo bo, v primeru da postane župan, svojo funkcijo opravljal nepoklicno. Predstavil je tudi svoj program, v katerem je poudaril naslednje točke:

1. Izgradnja internetnega omrežja/optike
2. Izgradnja nogometnega igrišča z naravno travo
3. Sredstva za vaške odbore
4. Povečanje sredstev za vsa društva
5. Povečanje proračuna iz 2 mio eur, na 3 mio eur
6. Projekti
7. Ustanovitev sveta za medgeneracijsko sodelovanje
8. Izgradnja medgeneracijskega centra na remontu
9. Štipendije za dijake in študente, vključno z 1. letniki
10. Financiranje kmetijstva, gospodarstva,  Namenska sredstva za pokopališko dejavnost, nakup vozila za brezplačni prevoz oseb – starejših, onemoglih, invalidnih oseb.

Napovedi kandidature se je udeležila tudi poslanka državnega zbora stranke SDS, Karmen Furman , ki je Danila podprla z besedami: “glas za Danila je glas za nov razvoj in nov zagon”

Povezane objave

Maribor se digitalizira: Nova aplikacija M mobilnost

Intervju, predsednica SDM Maribor, Maša Medved: “Ni dovolj, da samo čakamo!”

Imamo posnetek napada na voznika mariborskega avtobusa.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več