DARS – Predvidena dela in zapore na štajerski avtocesti do 1. oktobra 2020

Slika: DARS

Od petka, 25. septembra, od polnoči do nedelje, 27. septembra, do 19. ure bo na odseku avtoceste A1 proti Mariboru zaprt izvoz in uvoz Slovenska Bistrica sever zaradi nujnih vzdrževalnih del (krpanje vozišča). Obvoz bo urejen prek priključka Slovenska Bistrica jug.

Od petka, 25. septembra, od 17. ure do nedelje, 27. septembra do 19. ure bosta na odseku avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani izmenično zaprta vozni in prehitevalni pas zaradi glavnih pregledov objekta Škedenj II in hrapavljenja vozišča v predorih.

Od sobote, 26. septembra, od 7.30. ure do nedelje, 27. septembra do 19. ure no na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico v smeri Maribora zaprt vozni pas zaradi investicijskih del. V soboto, 26. septembra, od 9. ure do 19. ure bo na istem odseku v smeri Ljubljane zaprt prehitevalni pas.

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic bo na podaljšanje potovalnih časov vplival tudi začetek študijskega leta. Na mejnih prehodih je zaradi nadzora prometa in potnikov še naprej pričakovano čakanje.

Zjutraj in del dopoldneva se ponekod zadržuje megla, ki zmanjšuje vidljivost udeležencev v prometu in lahko prihaja do prometnih nesreč zaradi naleta. Zaradi vse krajšega dneva in slabše vidljivosti priporočamo še posebno pazljivost na cesti, zmanjšanje hitrosti, povečanje varnostne razdalje in uporabo meglenk.

Na gorenjski avtocesti med Brezjem in priključkom Kranj zahod promet v obeh smereh zaradi obsežnejših obnovitvenih del poteka po dveh zoženih pasovih. Na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Gančani promet poteka po eni polovici ceste dvosmerno, enaka prometna ureditev je tudi na vipavski hitri cesti med Selom in Vogrskim.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Povezane objave

Župan Makol popustil pod pritiski občanov. Vetrnih elektrarn na Boču ne bo?

Woltovi dostavljavci ne znajo niti osnov slovenskega jezika. Zmedeni tujec komuniciral v angleščini

Voznik začetnik skozi Maribor divjal kar z 146 km na uro!