DARS – Predvidena dela in zapore na štajerski avtocesti do 3. junija 2021

Slika: DARS

Od petka, 28. maja 2021, od 20. ure do ponedeljka, 31. maja 2021, do 5. ure bo zaprt odsek štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani zaradi menjave mostne dilatacije, rednih vzdrževalnih del v predorih ter pregleda objektov na avtocesti. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti, izredni prevozi ne bodo mogoči. Zaprti bodo tudi:

  • uvoz na avtocesto na priključku Vransko proti Ljubljani,
  • uvoz in izvoz na priključku Trojane proti Ljubljani,
  • uvoz na priključku Trojane proti Mariboru ter
  • izvoz z avtoceste na priključku Blagovica proti Ljubljani.

Predvidoma do sredine julija 2021 bo na odseku štajerske avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico potekala obnova viadukta Kresnica. Promet na razdalji nekaj manj kot 1 km je preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v smeri proti Pesnici (Mariboru) in po dveh v smeri Šentilja.

Izredni prevozi, katerih skupna masa presega 60 t in/ali skupna širina presega 4,50 m, bodo možni le med 20. in 23. uro v smeri proti Pesnici in med 23.30 in 5. uro v smeri proti Šentilju. Izredni prevozi, ki presegajo 120 t skupne mase in/ali izredni prevozi, ki v smeri Pesnice presegajo skupno širino 4,50 m, morajo biti najavljeni tri dni pred pričetkom prevoza (v delovnem času med 7. in 14. uro).

Konec tedna bo zaprt odsek štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Prihodnji teden bo tudi nekaj nočnih zapor zaradi pranja predorov – v noči na torek bo tako zaprt odsek dolenjske avtoceste med Šmarjem – Sapom in Malencami proti Ljubljani, v nočeh na četrtek in petek pa predor Šentvid proti Kranju.

2. junija bodo v Italiji ter 3. junija v Avstriji, na Hrvaškem, večjem delu Nemčije in nekaterih drugih državah veljale omejitve tovornega prometa zaradi praznikov. Pred in po praznikih bo zato na naših avtocestah povečano število tovornih vozil. V četrtek, 3. junija, pričakujemo tudi povečan promet osebnih vozil iz smeri Avstrije proti Hrvaški.

Povezane objave

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca

Stavka na Upravnih enotah se zaostruje. Od 15. maja bodo stavkali vsak dan!