Dejan Zavec odstopa, kot poslanec Svobode, poleg njega odhaja še Mariborčan Marzidovšek!

Iz poslanske skupine Gibanje svoboda izstopata dva poslanca, ki tudi sicer nista ravno veliko pripomogla k razpravam v državnem zboru, Dejan Zavec in Martin Marzidovšek. Piše portal N1.

 

Dejan Zavec, ki je širši slovenski javnosti bolj znan, kot nekdanji boksar, v parlamentu ni ravno blestel. Razen tega da je enkrat boksal s predsednico parlamenta Urško Klakočar Zupančič in pridno dvigoval roko, ni bilo od njega nobenega učinka. V parlamentu je izrekel le pičlih 848 besed.

 

Je pa Zavec dejal, da je odstopa zaradi zdravstvenih razlogov. “Zahvaljujem se volilcem, da so mi zaupali. Biti poslanec bo ena bolj pozitivnih zgodb, ki se mi je zgodila v življenju,” je povedal in dodal, da mandata ni končal zaradi nestrinjanj znotraj poslanske skupine. Verjame, da bo njegov naslednik delo opravljal z večjo vnemo.

Dejan Zavec, slika: Politikis

 

Tudi Martin Marzidovšek ni bil v parlamentu  nič kaj zgovoren. Izrekel je le 19873 besed. Verjetno pa ljudje tudi Mariborčani, niso niti opazili, da je v parlamentu, saj ga skoraj nihče ne pozna. Marzidovšek bo poslanstvo nadaljeval na področju umetne inteligence. “Vesel sem, da sem imel priložnost delovati v parlamentu,” je rekel. No upajmo le, da umetna inteligenca nima več znanja, kot on sam.

Martin Marzidovšek

 

Marzidovška naj bi v poslanskih klopeh nadomestil nekdanji župan Selnice ob Dravi, Jurij Lep, v prejšnjem mandatu že poslanec Desusa in kasneje nepovezani poslanec. Naslednji na listi Svobode v volilni enoti Ptuj, ki bi lahko zamenjal Dejana Zavca, pa je Dejan Süč.

 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali