8. marec naj bi lani imel kar pol milijona evrov prihodkov in nobenega zaposlenega?

Nika Kovač, slika twitter

Saj ni res, pa je. Skoraj pol milijona je v letu, ko smo volili poslance in lokalne oblasti in ko je bil tudi trojni referendum, porabil zasebni Zavod Raziskovalni inštitut 8. marec, piše spletni časopis?

Je še kdo misli, da Nika Kovač dela zastonj? Najbolj bode v oči dejstvo, da naj bi 8. marec, ki zadnja štiri leta nima nič zaposlenih in stroškov dela, dobil kar pol milijona evrov, kar  iz bilanc in njihovega letnega poročila ni niti mogoče ugotoviti.  

Kot kaže, se je 8. marec nahajal iz levičarskih frakcij v tujini, iz tistih držav, kjer so pri tem najbolj bogati in tudi najbolj radodarni, kot je recimo Guerrilla Foundation. Tako inštitutu 8. marec ERAR ne pokaže niti evra prihodkov, a kot poroča portal Spletni časopis, le ni vse zlato, kar se sveti. Inštitut, ki ga vodi Nika Kovač, ni niti najmanj reven. Lani so dobili na račun (po vsej verjetnosti iz tujine) skoraj pol milijona evrov.

Grafika: Spletni časopis

Nikica svoj jezik očitno ne vrti zastonj. Če pri tem sodelujejo še levi mediji in Nikico kujejo v nebo, pa je to le voda na njen mlin. Verjetno tudi izleti po tujini niso ravno poceni?

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

1 komentar

tomven 14. 09. 2023 - 9:14
Kam je denar šel je najlažje ugotoviti, če je za to interes. Follow the money se reče temu v tujem jeziku. Za vsako nakazilo mora obstajati pravni temelj, pogodba, račun itd... kdo jim lahko račun izda, kdo jim opravi storitev, če ni nobenega na pogodbi ali zaposlenega ne vem....vem pa da to dobro vedo Fursovci, ki zelo zavzeto pregledujejo vsak račun, tudi tiste za pet evrov...
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več