Dominika Švarc Pipan v novi aferi. Tokrat gre za najemnine, za celjske tožilce?

Dominika Švarc Pipan, (parodija)

Sedaj že nekdanja pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan se spopada z novo afero. Gre za najemnino prostorov za celjske tožilce.

Celjsko tožilstvo ima od 1. januarja novega lastnika. Namesto družbe Nordis celjskim tožilcem po novem prostore oddaja družba Mrkulić Company v lasti znanega poslovneža iz Sarajeva, za kar iz proračuna vsak mesec dobi dobrih 22.305 evrov.

Miha Kozamernik, ki je zastopnik družbe Nordis, je pred prodajo objekta poslovnežu iz BiH 27. junija lani s takratno pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan podpisal novo pogodbo o najemu prostorov, v kateri so se dogovorili, da bodo stavbo za potrebe celjskega tožilstva najeli za deset let z možnostjo petletnega podaljšanja.

V dokumentu je po navedbah Dela razvidno tudi, da so se s podpisom te pogodbe izrecno dogovorili, da najemnik ne more enostransko odpovedati pogodbe pred iztekom desetih let. Ta pogodba je nadomestila staro, ki ni imela člena o zagotovitvi desetletnega najema, z njo pa so za tožilstvo najeli še dodatne prostore v objektu in zvišali najemnino za kvadratni meter.

In tako bo, ko piše Siol.net, Sajo Mrkulić, ki je lastnik prostorov, kjer deluje celjsko sodišče, v desetih letih na svoj transakcijski račun prejel več kot 2,6 milijona evrov, saj se po pogodbi najemnina tudi valorizira skladno s statističnimi podatki o inflaciji. 

Uboga nekdanja ministrica. Spet jo je neko zavedel?

Povezane objave

Za otroke umorjene Sabine so zbrali denar dobri ljudje. Poskrbeli tudi za računalnike.

V Kamnici prijetno srečanje članic in članov stranke SDS Maribor! #foto #video

Saj ni res pa je. Za inštalaterja strojnih inštalacij v SLOVENSKI Bistrici, obvezno znanje albanščine?

4 komentarji

Toni 29. 02. 2024 - 4:45
Država dolgoročno najema prostore? Najbolj tipicni primer kurupcije in klientalizma! Zakaj za vraga bi sploh to počela?
MOPSEN 29. 02. 2024 - 5:37
No coment....Žirafa...never ending story....na ta način deluje komplet stranka "Ponosnih naslednikov klavcev in morilcev "SD.
Metod Kvargl 29. 02. 2024 - 6:28
Zgleda, da jo bodo sedaj cefrali do kosti. Najbrž zato, da se zakrije kake druge svinjarije. A jaz jo podpiram!
Exlevak 29. 02. 2024 - 10:32
Psssssssst...čujte..kriminalci so na vladi....
Dodaj komentar