Golobovo pomladno “darilo”? Podražila se bo oskrba v domovih starejših!

slika: Politikis

Vlada Roberta Goloba je za upokojence s 1. marcem pripravila novo neprijetno presenečenje. Za nekatere se bo kar za 100 evrov mesečno, podražila oskrba v domovih za starejše.

Zgodilo se je to, kar so mnogi napovedovali. V domu za starejše bodo lahko bivali le še bogati upokojenci. Neverjetno a resnično. Tudi tokrat Golobova vlada ni preprečila ali omilila podražitev bivanja v domu starejših.

Z rednim usklajevanjem cen, se bodo s 1. marcem zvišale oskrbnine v domovih starejših občanov, tudi v Mariboru. Tu se oskrbnine ne bodo tako drastično podražile. Poglavitni razlog naj bi bil rast stroškov. Tokrat država pri draginji ne bo pomagala z nobenim ukrepom za blažitev. V Domu pod Gorco se bodo tako oskrbnine povišale za 2%, nekoliko drugače je na Teznem, tam bodo oskrbnine višje za 4%.

Kot se izgovarja direktor doma Danice Vogrinec, sicer Mestni svetnik Gibanja Svoboda Marko Slavič, tukaj ni veliko maneverskega prostora. A kljub temu, da se sliši 4% povišanje malo, pa se to še pozna kako stanovalcem, kot tudi svojcem. 

Kot je dejala ena od stanoval za Tele M: “Ne moremo nič, plačati je potrebno, a si zato ne moremo nič drugega privoščiti!” A kljub temu starejši v domovih ostajajo optimisti. Ko bi le država imela malo več posluha za njih.

Povezane objave

V Brežicah so se krajani in župan Molan, uprli notranjemu ministru Poklukarju

Kolumna, Tim Rauter: “Jasno je, da se vladna ladja potaplja!”

Ko se pred kamerami sporečeta Jani prednik (SD) in Dominika Švarc Pipan (SD)

1 komentar

mona lisa 29. 02. 2024 - 3:54
Odiranje starostnikov in njihovih svojcev. Koliko starostnikov si lahko privošči dom s pokojnino? Svojci ki že tako komaj shajajo jim morajo doplačevat.
Dodaj komentar