Dr. Stane Granda o novi vladi: “Grizli in tepli se bodo med seboj!”

slika, fotomontaža

Zgodovinar dr. Stane Granda je prepričan, da ima vlada Janeza Janše izjemoma srečo. Golobovi, so po njegovih besedah tako polni sami sebe in objektivno tako prazni, da so že prvi dan dobili mat v štirih potezah.

Nova koalicija je preveč  polna same sebe

Stranka SDS je namreč prehitela Gibanje Svoboda s svežnjem zakonskih predlogov, med njimi je tudi pet predlogov sprememb zakonov o RTV-ju, o STA-ju in medijih. Gibanje Svoboda je imelo spremembo zakona RTVS na prioritetni listi, tako da Robert Golob v tej potezi vidi predvsem nagajanje prihodnji koaliciji. A za Goloba, ki je mislil, da je ves svet njegov, je to učna ura parlamentarizma, pa če se še tako repenči. Končno je spoznal, da ni vsemogočen.

Zgodovinar dr. Stane Granda pravi, da so celo najslabši Golobovi ministri geniji za člane ekipe, ki nam jo ponuja Svoboda.  “Kot trenutno kaže, bo še najboljši Matjaž Han, ki ima med vsemi najmanj izobrazbe. Je delaven, predvsem pa je eden redkih Golobovih, ki se zna obnašati,” meni Granda. “Si predstavljate ubogega Marjana Šarca, ki bo prvi dam ministrovanja vkorakal na obrambno ministrstvo v gasilski uniformi s svetlečo aluminijasto čelado in ves okinčan z gasilskimi odlikovanji! Na pomoč! ne bo samo pozdrav, ampak predvsem iskrena prošnja vseh tam zaposlenih. Da o slovenskih vojakih, katerih osnovna naloga bo poslej lov na zajce po kamniških gozdovih, niti ne govorimo. Golob je z imenovanjem Šarca namreč svetu sporočil, da pri nas zajce ne lovimo z oklepniki,” je iskrivo komentiral zaslužni raziskovalec ZRC SAZU za portal Nova24TV.

“Njihovo vreščanje ne kaže samo nepoznavanje, neobvladovanje in nespoštovanje parlamentarizma, ampak pomanjkanje osnovne demokratične kulture. Ne prenesejo poraza. Zlasti ne Golob, ki svoj intelektualni potencial zelo visoko ceni. Mož ima doktorat, toda politika in zlasti politična kultura sta mu španska vas. Golob nam je obljubljal oblast znanosti, kulture, umetnosti. Demokracijo v obliki in vsebini idealne popolnosti. Avtogol z predlaganim zakonom o medijih, ki naj bi »osvobodil«, dejansko pa dokončno privatiziral RTVS, dokazuje, da jim gre zgolj in samo zato, da bi državljanom v naslednjih dveh mandatih v katera so gotovi kot v zadnjo uro, prali možgane. Gre za tipično totalitarno potezo, kjer je ključna interpretacija, ne resnica. Zavedajo se, da morajo ljudi pripraviti, da bo vlada krivdo za vse neuspehe Golobove vlade pripisala »janšistom«, razrednim sovražnikom. Fašistom! Samo vprašanje časa je, kdaj bodo prevzeli Putinovo terminologijo, ki jim je po duhu bližja. Kot zahodnoevropska demokracija. Da bi državo lažje okradli, to je za njih najpomembnejša dediščina LDS, bo naslednji korak za polastitvijo premoženja popolna razorožitev Slovenije. Golob ne zna skriti, da nima nikakršnega notranjepolitičnega koncepta, sklicuje se samo na njemu ljubi 8. marec, ampak, da je popolnoma prazen v mednarodnem prostoru. Sloveniji bo z odpovedjo nakupa transporterjev, mimogrede, akcijo je začela komunistka Katičeva, nakopal Sloveniji tako sramoto, da je več let ne bo mogoče popraviti,” je prepričan Granda.

Trenutno je Golob v političnem smislu nepopisan list papirja, je še pojasnil Granda. Jasno je, da neskončno sovraži Janšo in demokracijo, da bo za dokončno krajo preostanka nekdanjega družbenega premoženja potreboval 8 let. V nečem pa napoveduje mojstrstvo. Vladno ekipo je tako sestavil, da sovražnikov sploh ne bo potreboval. Grizli in tepli se bodo med seboj. Levica, ki zna toliko kritizirati in toliko obljubljati je očitno samo skrbeti za svetlo prihodnost, konkretnega zidanja stanovanj za mlade in urejanje kulture, pa se boji kot hudič križa. 50 let so nam obljubljali svetlo prihodnost. Cena je bila strahotna. Še bolj kot v standardu v glavah državljanov. Kot po egiptovskih loncih mesa, se jim kolca po levem populizmu. Želeli so ga, sedaj ga imajo! Samo, da so naši, pa če uživamo travo.  Lahko se tolažimo z mislimi uradnega filozofa gasilskega maršala Šarca, je svoje misli zaključil Granda. “Nikoli ni tako slabo, da ne bi moglo biti še slabše!” Mi bomo že preživeli, kaj pa njegovi zajci?, Se sprašuje Stane Granda.

Povezane objave

Pavle Rupar v Odmevih priperljivemu Sušniku: “Upokojenci niso socialci!”

Ministrstvo Aste Vrečko naj bi financirala galerijo prijetih ruskih vohunov?

Rupar: “Enim 600€ dodatka k plači, 600.000 upokojencem pa nižje pokojnine! Vsi na shod!”