V koalicijski pogodbi tudi odprava kršenja zakonov? Višanja plač ne bo!

slika: Nova24TV

Koalicijska pogodba v golobnjaku bo kmalu dobila svoj epilog. Čez nekaj časa pa se bo to poznalo tudi v vsakdanjem življenju vseh prebivalcev.

Vlada bo odpravila višanje neto plač?

Predsedniki strank bodoče koalicije bodo danes parafirali in v kratkem podpisali koalicijsko pogodbo. S tem se bodo zavezali h ključnim usmeritvam bodoče Golobove vlade. Nekaj osnutkov pogodbe je v javnost že pricurljalo. 

Primite se za denarnice. Najbolj se bo s podpisom koalicijske pogodbe v žepih poznalo delavcem. Na slabše seveda. Z januarjem prihodnje leto bo Golobova vlada odpravila višanje neto plač, kot bi ga prinesla davčna reforma Janševe vlade, bodo pa ohranili trenutno veljavno splošno dohodninsko olajšavo. Za digitalni in zeleni prehod bodo podjetja, tudi zagonska, dobila davčne spodbude, a povečala naj bi se efektivna davčna stopnja od dohodka pravnih oseb. Uvedli naj bi tudi progresivno obdavčitev premoženja.

Koalicija naj bi nameravala na lokacijah, kjer je stanovanj premalo, zaostriti pogoje za turistično oddajanje stanovanj prek platform, kot je denimo Airbnb. Čeprav v razvitem svetu, to dela skoraj že vsak. Sicer pa se bo, očitno vlada po novem trudila, da bodo kazni le za tiste, ki niso njihovi.  Vztrajali naj bi namreč pri tem, da država opusti vse prekrškovne in kazenske postopke proti protestnikom in kršiteljem covidnih ukrepov, prav tako naj bi zaščitili žvižgače v javnem sektorju in preučili, ali je mogoče takšno zaščito razširiti še v zasebnega. Torej, po domače povedano, nedovoljeni shodi, uničevanje premoženja, hujskanje ljudi, sovražnost, vse to, kar so počeli levičarji na shodih v času vlade Janeza Janše se preprosto izniči? Torej za tiste njihove ni nobenih kazni?

In kaj bodo na še eno neumnost bodoče vlade porekli sosedje na Hrvaškem v Avstriji , Madžarski in Italiji, kaj bodo rekli župani obmejnih občin? Rezilno žico in tehnične ovire bodo namreč umaknili do konca letošnjega leta, prosilcem za azil pa naj bi omogočili varnejše migracijske poti, učinkovite azilne postopke in spoštovanje človekovih pravic, vsaj tako, naj bni bilo zapisano v koalicijski pogodbi-

Bog se nas usmili!!!

(vir: portal N1)

 

 

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!