Drama na Ustavnem sodišču. Golobu preprečili hlastanje po RTV-ju!

slika: rtvslo.si

Ustavno sodišče je začasno zadržalo izvajanje dela 23. ter 24. in 25. člena novele zakona o RTV Slovenija, ki govorijo o konstituiranju novega sveta zavoda, oblikovanju novega statuta ter imenovanju novega predsednika in članov uprave.

Delno zadržanje novele zakona o RTV podpira pet ustavnih sodnikov, trije pa so proti. Proti so glasovale sodnice Neža Kogovšek ŠalamonŠpelca Mežnar in Katja Šugman Stubbs, ki so podale tudi odklonilna ločena mnenja. Sodnika Klemen Jaklič in Rajko Knez pa sta podala pritrdilni ločeni mnenji. Za zadržanje so sicer glasovali še Rok SvetličMarko Šorli in predsednik US-ja Matej Accetto. Ustavni sodnik Rok Čeferin je bil pri odločanju v tej zadevi izločen.

Sicer pa so tri (“levičarske”) sodnice Neža Kogovšek Šalamon, Špelca Mežnar in Katja Šugman Stubbs, kot piše portal Nova24TV, želele sabotirati zadržanje, pri tem pa so se sklicevale na napačni člen. Pri tem bi lahko govorili praktično o radikalno-levi aktivistični skupini – slovenske različice ameriških aktivistk “the squad”, ki pa na žalost niso v parlamentu kamor – zaradi očitne politične pristranskosti – sodijo, ampak kar na najvišji sodni instanci v državi.

Konec dober, vse dobro. In danes je dan, kjer je zmagala demokracija, ali po domače normalnost!

Povezane objave

Občinski svetniki opozicije, občine Hoče-Slivnica na novinarski konferenci, proti podražitvam

So si na RTV, incident med shodom upokojencev, preprosto izmislili?

Bogati ljubimci Golobove ljubice in ena najdražjih manikur na svetu?

2 komentarja

Darinka 20. 02. 2023 - 10:57
Ena lastovka še ne prinese pomladi. Veliko vprašanje je, kakšen bi bil rezultat, če ne bi vedeli, da bi drugače o tem odločalo Evropsko sodišče. Tega pa si prav gotovo ne želijo. Sramota bi bila prevelika saj nekateri dobro vedo, da bi tam izgubili. Tudi vedenje o tem kako je pri nas z demokracijo bi ne bila dobra popotnica za prihodnost. Zato velika hvala g. AVBLJU, ter vsem ostalim, ki so pripomogli, da se ta norost ustavi. Vsaj trenutno.
Pepe Vasjebe 20. 02. 2023 - 19:15
Podpišem tudi jaz, pa ne da bi vam ukradel avtorstvo, samo strinjam se z vsem, kar ste napisali!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več