Drugo leto na TV Slovenija ne bo olimpijskih iger in EURA 2024? Pa naročnina?

slika: twitter

Programsko-produkcijski načrt naj bi na RTVS zaradi izjemno slabih finančnih razmer krčili tam, kjer bo večino gledalcev najbolj bolelo. Zakaj potem ravno gledalci, ki plačujejo prisilno naročnino nastradajo?

Radiotelevizija Slovenija (RTV) naj bi po napovedih vodstva letošnje leto zaključila z 10,2 milijona evrov izgube. Slab finančni položaj bo reševala država, oziroma bo Golobu dala možnost, da ga bo na vse pretege hvalila? Tako bo denar, ki ni njegov odšel za poplačilo dolgov, katere si je RTV skozi leta sama nakopala.

Bodo pa trpeli gledalci. “Za leto 2024 potrebuje torej RTV slabih 23 milijonov evrov več, kot jih je imela v 2023, če želi ohraniti obstoječo raven financiranja vsebin in storitev,” so zapisali in opozorili, da sta projekta olimpijskih iger v Parizu in evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji vredna skoraj štiri milijone evrov, v tem trenutku pa ne vedo, kako ju bodo izpeljali. V programsko-produkcijski načrt sta zato vključena zgolj pogojno – ob predpostavki, da bodo zanju pridobili dodatna sredstva. Piše Siol.net.

Ob tem, da ima naša RTV zaposlenih preko 2000 ljudi in še toliko zunanjih sodelavcev in da službice sedaj nazaj dobivajo tisti, ki so pridno blatili prejšnje vodstvo RTV in nekdanjega predsednika vlade Janšo, kot je recimo Franci Kek, so izgovori o višanju naročnine in izigravanje države po pomoči bolj za lase privlečeni.

Šušlja pa se, da naj bi bil predlog RTV, da se v letu 2024 poveča tudi naročnina na RTV, ki sedaj znaša 12  evrov, na kar 16 evrov mesečno,  kar bi pomenilo za okoli 30 milijonov evrov evrov dodatnih prihodkov letno. Olimpijske igre in SP v nogometu, bomo pa očitno morali gledati drugje?

Povezane objave

Tu so nova dejstva o spornem nakupu računalnikov ministrice za digitalno preobrazbo.

Grozljivka sredi Ljubljane. Neznanci skušali ugrabiti dve dekleti!

Poglejte si ta idiotizem nekdanje Golobove poslanke!

3 komentarji

mona lisa 6. 12. 2023 - 3:35
Naj že ukinejo to RTV greznico. Kradejo nam denar za nekaj kar ne gledamo in ne potrebujemo ker je program zanič. Zaposleni se prekladajo sem in tja in dobivajo dobre plače.
ara 6. 12. 2023 - 5:13
Kaj bodo delali ni pomembno. Mi smo določeni, da njih plačujemo enostavno samo za to, da SO, da vlečejo dobre plače in se nam smejijo v obraz.
Exlevak 6. 12. 2023 - 4:21
Ukinjajo programe,št.zaposlenih pa ne...in kaj bodo delali ti ljudje ob zmanjšanju programske sheme...????
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več