Društvo 1. oktober poslalo Robertu Golobu Javni poziv. Odgovora, pričakovano ni!

Robert Golob, slika: zajem videa

Društvo 1. oktober je objavilo javni poziv dr. Robertu Golobu in nekaterim upokojenskim organizacijam na vse večje probleme upokojencev. Golob se na apel še ni odzval.

Razumemo v smislu, da pač ne sodimo med miroljubne in upogljive pritrjevalce vladi in zanemarjanja starejših. Opozarjamo in se po svojih močem trudimo predstaviti javnosti težave, s katerimi se srečujejo starejši, tako v smislu pravičnih pokojnin, stroškov oskrbovalnin v domovih, draginji, kot tudi zdravstvu, katerega anomalije, nedostopnost, čakalne vrste in vse večje zaplete še najbolj občutimo prav upokojenke in upokojenci! Prav zato v takem kontekstu z vladnimi predstavniki ne želimo zgolj sedeti, kofetkati, jesti potičko in prikimavati drug drugemu, rezultat tega pa je vedno enak nič ali celo oškodovanju upokojencev,” so zapisali v društvu 1. oktober.

Nam ste vsi skupaj zaprli vrata!

Napovedana uskladitev v višini 8,2% je vsaj za 4,6 % prenizka glede na izračune, ki jim bomo priča ob koncu leta! Kdo od naštetih se je vprašal o realnosti napovedi? Nihče. Nihče od »poklicanih« ni opozoril, da je novembrski in decembrski dodatek v višini 1, 8 % prava sramota in posmeh ljudem, ki jih želite predstavljati! Kdo od vas je vsaj z besedo omenil, da je potrebno pokojnine uskladiti z inflacijo (lani 12,3 %, letos blizu 9%, v kolikor ne bo višina prirejena)? Nihče! In še: ali bo kdo od vas opozoril, da je morebitna uskladitev 8,2% vsaj za eno leto prepozna in bi morala veljati za vse leto 2023, kar pomeni, da ste upokojence zopet prevarali za celo pokojnino, ki jim sicer po zakonu pripada,” so zapisali v društvu, 1. oktober.

V ljudski iniciativi Glas upokojencev zato apeliramo in zahtevamo, da se nemudoma usedete za mizo in začnete s pogajanji, kako in kdaj se bodo pokojnine uskladite z inflacijo, tako kot so se socialni transferji, kot se bodo plače v javnem sektorju in drugod!

Čas je za resnost, odgovornost in pozornost do starejših, ki so vsem nam omogočili državo in napredek,” so še zapisali v društvu 1. oktober.

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

7 komentarjev

Medved 9. 12. 2023 - 7:25
Robert Golob počasi sem prišel do zaključka, da ne znaš niti pisati. Bi Pavletu odgovori sam ne poznaš črk. Aneda. 🤣🤣🤣😄🤣🤣😄
roco 9. 12. 2023 - 11:14
Prekleto govno primorsko!!
Zlatko Trebovšek 9. 12. 2023 - 13:03
Potrebno bo menjati pristop in spremeniti taktiko.
Dado 9. 12. 2023 - 16:36
Pa dobro, zakaj bi se moral g. Golob ukvarjati z nečim tako nepomembnim kot je zavod 1. oktober?!? Ga popolnoma razumem...
DAMIJAN79 10. 12. 2023 - 2:19
Golob slovenskih upokojencev grob.
Bojan Tomc 11. 12. 2023 - 3:47
Politično truplo Golob seveda ne govori... tudi doma ne - smrekca ne dovoli
Dizzy Spellbound 13. 12. 2023 - 7:06
Golob se še samo reži, ker ve, da je zaenkrat nedotakljiv multimilijonar in si poje veselo pa še pleše zraven: Kaj mi pa morejo, morejo, morejo ..... In si pri tem misli: Psi lajajo, karavana gre dalje ... Do kdaj še ??????????
Dodaj komentar