SOVA pravi, da sta Bobnarjeva in Lindav razkrila tajne podatke? A ne pravi, da sta se zlagala.

Prav zanimivo. Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (SOVA) je komisiji državnega zbora, ki preiskuje domnevno nedopustno politično vmešavanje v delo policije, sporočila, da sta nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar in nekdanji šef policije Boštjan Lindav na zaslišanju na zaprtem delu seje konec oktobra razkrila tajni podatek. A nikjer ne pravi, da sta se zlagala.

23. oktobra sta pred komisijo stopila nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar in nekdanji šef policije Boštjan Lindav. Pričala sta tudi na zaprtem delu seje, kjer naj bi spregovorila o tem, da je preložitev aretacije ruskih vohunov s prvotno načrtovanega datuma (28. november lani) na 5. december lani zahteval premier Robert Golob. SOVA pravi, da je bil to tajni podatek, a nikjer ne pravi, da podatek ne drži.

Če je temu tako, potem se je Robert Golob res vmešaval v delo obveščevalnih služb, pri čemer bi lahko šlo za prekoračitev pooblastil, če ne celo za kaznivo dejanje predsednika vlade?

Kot je navedel Reporter naj bi Sova pred dvema tednoma zaradi suma izdaje tajnih podatkov na državno tožilstvo vložila kazensko ovadbo zoper nekdanjo ministrico za notranje zadeve Bobnar in nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije Lindava, A glavni krivec pri tem je zagotovo Robert Golob?

vir: N1

Povezane objave

Dominika Švarc Pipan v novi aferi. Tokrat gre za najemnine, za celjske tožilce?

POZOR! Neznano kam je odšel Marijan Urošević! Ste ga videli?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

1 komentar

Čunga Lunga 9. 12. 2023 - 13:07
Trenutno najbolj tajen podatek,je,da je Holob nor. Obstaja velika verjetnost ,da so tudi njehovi volilci.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več