Ekskluzivno! Objavljamo kazensko ovadbo zoper Leno Grgurevič in Deana Premika iz Svobode!

Lena Grgurevič in Dean Premik

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Včerajšnja razprava v državnem zboru, kjer so obravnavali  zakon o upokojencih, katerega je pripravilo in vložilo društvo 1. oktober je dobilo prvi epilog. Zoper poslanca Svobode Deana Premka in Leno Grgurevič je bila podana kazenska ovadba zaradi očitanja kaznivega dejanja z namenom zaničevanja.

Civilna iniciativa, aktivni državljani Samostojne so na specializirano državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi očitanja kaznivega dejanja z namenom zaničevanja po členu 162/i-ii kz-1 R Slovenije.

Zapisali so, sta omenjena poslanca Dean Premk in Lena Grgurevič dne 1.2.2024 kot poslanca poslanske skupine Svoboda, v parlamentarni dvorani RS, na redni seji Državnega zbora, vsak s svojim izvajanjem očitala predlagatelju zakonodaje za upokojenca v postopku, Pavlu Ruparju, njegove pretekle storitve kaznivih dejanj, obsodbe in odsluženo zaporno kazen. To sta storila na redni seji državnega zbora, v prenosu v živo na tretjem programu javne RTV SLO3, ki je potekala od 09.00 ure naprej. Dejanji sta storila s prvovrstnim naklepom, z namenom, da Pavla Ruparja širši javnosti predstavita kot nekredibilnega, nekompetentnega in, kot je izjavila poslanka Grgurevič, »kriminalca«, ki po njuno ni pristojen, da bi lahko podajal in predlagal neko zakonodajo v parlamentu, pri čemer je v njunem dejanju prepoznati očiten in nesporen naklep zaničevanja predlagatelja zakonodaje Pavla Ruparja.

V obrazložitvi so zapisali: Ob 10.05 uri je poslanec poslanske skupine Svoboda Dean Premik v svojem izvajanju med ostalim povedal: »Gospod, ki sedi kot predlagatelj tistega, kar obravnavamo danes, na levi strani dvorane, je nekoč sedel na desni strani dvorane, kot poslanec SDS, vmes je pa sedel tudi nekje drugje, sedel dobesedno. Gospod, ki predlaga spremembo zakona, je uspel s populističnimi nastopi in občasno tudi s sovražnimi govori, ki so bili danes že omenjeni, prepričati državljane, da so prispevali svoje podpise. Upam da bodo ti kmalu spoznali, tudi z argumenti, ki jih predstavljamo danes, da tukaj ne gre za dobrobit upokojencev, ampak so cilji predvsem in povsem nekje drugje. Gospod Rupar, čebelice letijo in čebelice bodo tudi odletele.«

Ob 10.57 uri je v svojem nagovoru poslanka poslanske skupine Svoboda, Lena Grgurevič dejala: »Samo želela sem osvetlit, s kom imamo opravka tukaj. Večkratnim storilcem kaznivih dejanj, torej kriminalcem.

Kot so še zapisali dikcija člena 162/I-II KZ-1 RS pravi,  kdor z namenom zaničevanja komu očita, da je storil kaznivo dejanje ali da je bil obsojen zaradi kaznivega dejanja ali to z istim namenom komu pove, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev. Dejanje omenjenih poslancev Grgurevičeve in Premika, pa se neposredno navezuje tudi na drugi odstavek tega člena, ki pravi, če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na spletnih straneh ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

Celotno kazensko ovadbo si lahko preberete  TUKAJ!

Spodaj pa si lahko ogledate video posnetek poslanke Lene Grgurevič, kjer blati Pavla Ruparja:[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

2 komentarja

Exlevak 2. 02. 2024 - 8:31
Seveda je Rupar pravi nedolžneš,v primerjavi z šefom ,te Balkanske princese...
Pepe Vasjebe 2. 02. 2024 - 16:45
Če bi bilo vse kar so Pavletu pčitali in za kar so ga obsodili res (pa ni), bi bil on v primerjavi z Robertom Holobom ne samo nedelžneš, on bi bil pravi angelček, Robert Holob pa pravi hudič, ne hudiček.
Dodaj komentar