FAKE NEWS! Poglejte kako je STA napihnila zgodbo!

STA, slika: twitter

Slovenska tiskovna agencija, ki bi morala skrbeti za nevtralne novice že dolgo ne opravlja več svojega poslanstva. Še več. Ne preverja niti novic, ki jih zapiše.

STA z lažno novico o protestu nizozemskega premierja pri slovenski veleposlanici

Medtem, ko na STA jokajo, da jim zmanjkuje denarja za plače, se poslužujejo novic, katerih niti prav ne preverijo. V luči poročanja o zadevah so na STA pristavili informacijo, kako naj bi nizozemski premier Rutte zaradi Janševa tvita protestiral kar pri slovenski veleposlanici, kar pa bi pomenilo skrajno nenavadno prakso in pa svojevrsten diplomatski škandal.

Iz slovenskega zunanjega ministrstva so na vprašanje “Ali drži, da je nizozemski premier Mark Rutte zaradi tvita predsednika vlade Janeza Janše osebno protestiral pri slovenski veleposlanici v Haagu Sanji Štiglic?” za Siol odgovorili, da je veleposlanica Republike Slovenije na Nizozemskem prejela telefonski klic namestnika direktorja za Evropo na nizozemskem zunanjem ministrstvu. “Pri tovrstnih klicih in pogovorih gre za običajno diplomatsko prakso komuniciranja med dvema državama,” so poudarili.

Rutte torej ni protestiral pri slovenski veleposlanici, ampak je komunikacija potekala na precej bolj običajen način, torej na nižji ravni. Očitno je STA s tem želela priliti ogenj in še dodatno podžgati celotno zgodbo ter prepričati ljudi, kako naj bi vlada Janeza Janše ustvarila diplomatski škandal.

Na STA očitno vidijo vse drugo, kot pa resnično novico.

P.M.

Povezane objave

V SDS nasprotujejo referendumu o uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah!

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

Nova levičarska moda? Po petju Klakočar Zupančičeve, zapela še predsednica države? #video

5 komentarjev

Sanja Krek 16. 10. 2021 - 15:32
STA je odvečna, prenapihnjena agencija, ki si ne zasluži davkoplačevalskega denarja. Vsaj ne toliko, kolikor je do zdaj dobivala.
Dada 16. 10. 2021 - 15:59
laž, ki jo zahteva janša. sta je ustanovila republika slovenija. ker tam ne delajo po nareku janše, je povsem odveč.
Viktor Hribar 16. 10. 2021 - 16:19
Ni res kar ste zapisali. Povsem odveč je, ker deluje po nareku globoke države, in po nareku tistih, ki imajo eno in edino glavno točko svojega programa: "Sam da ni Janša!". - Zlo KUL - zlo KULčevsko - zlo KULibansko!
Dada 16. 10. 2021 - 18:05
Izmišljeno...... nič novega za opranoglavxe z značko "janez nadvse" na čelu. Nič čudno, da ga kličejo twito.... po titu twito. In res, samo, da NE ta vase zagledani politik, ki dela sranje Sloveniji, nikdar bolj kot sedaj.
Dada 16. 10. 2021 - 18:12
OMEJEVANJE POLITIČNE ŠKODE Z LAŽMI. KAR JE JANŠA ZASRAL, GA NITI NORA24TV , NITI DEMOKRACIJA, NITI E. MARIBOR NE REŠI. KOT VEMO SO JANŠO ZARADI SRANJA, T.J. IZOGIBANJU SPREJEMA DELEGACIJE EU PARLAMENTA IN HKRATNEGA TWITANJA O DELEGACIJI, PREPIRANJA S PREDSTAVNIKOM PARLAMENZA EU, VODJO FRANCOSKEGA OFICIRJA Z ZVEZO ZA SODELOVANJE Z EU, PREPIRANJEM Z NIZOZEMSKIM PREMIERJEM........ OBSODILI IN GA OZNAČILI ŠTEVILNI POLITIKI ZUNAJ SLOVENIJE, PRAV TAKO PA TUDI NEKATERI ČLANI KOALICIJE SEDANJE VLADAJOČE VEČINE. NA ŽALOST, JE JANŠA POSTAL SAM SEBI PROBLEM, NJEGOVI IZ SDS PA GA VSEENO BRANIJO, NAMESTO, DA BI MU SVETOVALI.... ŽE NA ZAČETKU MANDATA GA JE TONIN PROSIL, DA NAJ OMEJI TWITANJE ZARADI MEDNAROFNEGA SRANJA V ZVEZI ČESTITKE TRUMPU ZA NOVO VOLILNO ZMAGO, ZA HKRATNO PONIŽEVANJE , TAKRAT ŽE ZMAGOVITEGA BIDNA. KOT MANJ, ALI CELO PRESLABEGA, DA BI VODIL ZDA...... TODA OČITNO GA NIČ NE IZUČI, NIKOGAR NE POSLUŠA. trenutno je jasno, da bo plačal eure za žaljenje novinark............. torej NIČ NOVEGA
Dodaj komentar