Fotoreportaža s stolnega vrha nad Mariborom. Spomenika samostojni Sloveniji!

Na Stolnem vrhu nad Mariborom, je postavljen križ, ki je v bistvu edini spomenik Samostojni Sloveniji. Kot bi Maribor varoval pred vsem hudim.

Proslava na Stolnem vrhu nad Mariborom

»Hvala Bogu za samostojno Slovenijo, postavljen v čast njene pete obletnice samostojnosti in v spomin na obisk takratnega papeža Janeza Pavla drugega,« je napis, ki se bohoti pod velikim križem. In ta križ je bil postavljen na pobudo Alojza Senekoviča, 92 letnega Mariborčana, ki je najbolj zaslužen zato, da ta spomenik svobodni Sloveniji še danes stoji.

Prečudovit dan se je danes naredil na Stolnem vrhu, od koder se ponuja čudovit razgled na Maribor in Dravsko dolino. In tu se je odvila slovesnost ob 30. rojstnem dnevu slovenske države in 25 letnici postavitve in blagoslovitve spomenika samostojni Sloveniji. Prireditve se je udeležil poleg Franca Kanglerja, Marjana Podobnika, Boža Predaliča in ostalih vidnih članov politike, tudi notranji minister Aleš Hojs. V imenu VSO je podpisal tudi posebno listino s katero je VSO od stranke SLS v upravljanje prejel ta križ, spomenik samostojni Sloveniji. Šentiljski župnik Igor Ignacij Novak pa je križ tudi blagoslovil.

Gosti na Stolnem vrhu

Člani mariborskega OO SDS z ministrom Alešem Hojsom

Slike: e-maribor in SDS Maribor

Povezane objave

Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca