Golob trosi obljube upokojencem pred sredinim shodom. Rupar mu odgovarja: “Vežite obljube na svoj odstop!”!

Bliža se sreda, 31. maj in že peti vseslovenski shod upokojencev. Golob pa že trosi obljube po boljšem življenju upokojencev. Ga sploh še kdo jemlje resno?

Golob je napovedal 100-milijonski sveženj za potrebe upokojencev, ki bo izpeljan skozi štiri ukrepe. Med njimi je dvig minimalne zajamčene pokojnine na 700 evrov. 

Kot prvi ukrep je za 1. november napovedal predčasno uskladitev pokojnin za 1,8 odstotka. “Zato, da izpolnimo obljubo, da imamo minimalno zajamčeno pokojnino 700 evrov pred zaključkom leta,” je dejal Golob. V okviru drugega ukrepa se bodo vdovske pokojnine najpozneje s 1. januarjem uskladile z minimalno zajamčeno pokojnino 700 evrov. Ukrep bo po navedbah premierja zajel približno 10.000 prejemnikov. Tretji ukrep je namenjen invalidom, pri čemer bo delo za krajši čas vrednoteno enako kot za polni delovni čas. Ko se to zgodi, se jim po aktualni zakonodaji zniža tudi odmera za pokojnino. Zadnji ukrep, ki bo imel po premierjevih besedah najbolj daljnosežne posledice, se nanaša na božični dodatek. “V juniju bo izplačan tako imenovani letni regres, pripravili pa smo tudi dodatek, ki bo izplačan v decembru, božični dodatek. Ta bo nižji in bo znašal okoli 40 odstotkov letnega dodatka.

To so Golobove obljube, čeprav je dejal, da jih ne bo več dajal in da bo vlada samo delala. Se je pa oglesil pavel Rupar in Golobu zapisal krat in jedrnato: “Joj, joj.. Eno samo nakladanje, eno samo blefiranje.. G. Golob.. Dr. Golob.. 100 milijonov pomeni vsakemu upokojencu 16 € na mesec.. Kar ste v sodelovanju s Sušnikom, Mescem in drugimi kompanjoni obljubili je vredno ENO MILIJARDO NA LETO!!! Vezite obljube na svoj odstop!!!”

Si Golob upa vezati obljube na svoj odstop? Odgovorite si sami!

Povezane objave

GROŽNJA! Borisu Tomažiču nekdo hoče streči po življenju. Ustrelil bi ga v srce.

Dobili smo muzej o spolno prenosljivih okužbah, čakamo le še muzej o radiatorjih?

V SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju!

5 komentarjev

mona lisa 24. 05. 2023 - 9:38
Golob spelji se.
Jože Lotrič 24. 05. 2023 - 15:42
sds kkretenska ukr.posla,veliki janez fura p ol slovenije,čeprav je glup človek,beden str komunist
Vipavec 24. 05. 2023 - 23:02
Preden začneš pisat se zbudi da bomo kaj razumeli.
mapu 25. 05. 2023 - 15:07
Golobji drek....
Zlatko Trebovšek 25. 05. 2023 - 15:25
Dragi predsednik DZ ,tako to nebo šlo!!!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več