Golobov svetovalec dobil poziv za v zapor. Kdaj ga bo dobil Golob?

Neformalni svetovalec predsednika vlade za varnost Miloš Njegoslav Milović, je tisti svetovalec, katerega nihče ni plačal za svetovanje. On pa je glede varnosti svetoval vsem po vrsti. No, in ta svetovalec sedaj odhaja v zapor!

Miloš Njegoslav Milović je dobil poziv na prestajanje kazni. Prisodili so mu leto in pol zaporne kazni zaradi sodelovanja pri fiktivnem poslu Železničarskega gradbenega podjetja.

 

Milović je bil, kot poroča portal N1,  na vrhovnem sodišču pravnomočno obsojen. Zaradi sodelovanja pri fiktivnem poslu Železničarskega gradbenega podjetja so mu izrekli kazen leto in pol zapora. Kot še poročajo, bo moral Milović plačati tudi 15.000 evrov globe.  

 

Šlo naj bi za fiktivni posel v vrednosti 390.000 evrov v letu 2008 med SŽ ŽGP ter podjetjem NB Inženiring. Milović je na sodišču priznal samo, da je NB Inženiringu pomagal pridobiti davčno številko. Vztrajal je, da v fiktivni posel ni bil vpleten in da o njem ni vedel nič, dokler se ni znašel v kazenskem postopku.

 

Vrhovno sodišče je zdaj potrdilo obsodilno sodbo višjega sodišča iz novembra 2021. ko bi bili vrhovni sodniki tako dosledni pri mahinacijah podjetja Gen-i.

 

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

5 komentarjev

Simon Kovač 14. 09. 2023 - 3:53
Čudi Mr da ga golob ni rešil pred zaporom, sedaj ima njegoše možnost da odpre kljun
Dizzy Spellbound 14. 09. 2023 - 4:54
Mogoče se je le začelo: Sodni mlini meljejo, sicer za nekatere počasi, vendar meljejo in se bo čez čas pokazalo, kako dosledni so ....
mona lisa 14. 09. 2023 - 6:29
Sanjaj. Dokler bo Kučan živ tako dolgo so rdeči varni.
Viktorh 14. 09. 2023 - 5:00
Če bi bili praktični, bi aretirali oba, sočasno
mona lisa 14. 09. 2023 - 6:30
In zakaj niso aretirali oba. Golob ima še dosti več masla na glavi. Za najmanj doživljensko.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več