Golobovo igranje z migranti! Italijani z vojsko na mejo s Slovenijo.

Migranti, slika je simbolna, Moje Posavje

Sramota za Slovenijo. Zaradi Golobovega “igranja” z migranti, so Italijani na mejo s Slovenijo poslali italijansko vojsko, ne samo policijo. 

Italijanski mediji poročajo, da so se italijanskim policistom pri nadzoru meje s Slovenijo pridružili tudi pripadniki italijanske vojske. Skupaj je Rim nadzor meje okrepil s 350 pripadniki policije in vojske, od tega jih je v Gorico odšlo 75, 110 pa v Trst. Vojska je še vedno bolj učinkovita pri varovanju državne meje, kot policija.

Z zunanjega so za portal SIOL odgovorili, da je to, “na kakšen način posamezna država izvaja nadzor na svoji meji, suverena odločitev te države, v tem primeru Italije”.  Tudi pri nas je mogoče, da pri nadzoru meje sodeluje slovenska vojska. Zakon pravi tako:

“Pripadniki Slovenske vojske lahko s policijo sodelujejo pri širšem varovanju državne meje v notranjosti državnega ozemlja v skladu z načrti in po predhodni odločitvi vlade (37. člen zakona o obrambi). Skladno s 37.a členom zakona o obrambi pa lahko, če to zahtevajo varnostne razmere, državni zbor na predlog vlade z dvotretjinsko večino glasov navzočih poslancev odloči, da pripadniki Slovenske vojske skupaj s policijo izjemoma, pri širšem varovanju državne meje, v skladu z načrti in po predhodni odločitvi vlade izvajajo tudi nekatera pooblastila  opozarjajo, napotujejo, začasno omejujejo gibanje oseb, sodelujejo pri obvladovanju skupin in množic.”

Kje je zdaj tista famozna Golobova izjava, kjer bi legaliziral nezakonite migracije?

Povezane objave

Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

Blamaža na TV Slovenija. Kaj takega se ni še nikoli zgodilo!

Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.

4 komentarji

mona lisa 31. 10. 2023 - 4:29
Vso vojsko iz vojašnic na meje. To je edina rešitev. In seveda REMIGRACIJA divjakov.
Vipavec 1. 11. 2023 - 2:05
Da bodo poslali vojsko na mejo tega filma v Slovenji ne bomo gledali.
marker 1. 11. 2023 - 16:09
V bivši Jugi sta bili obmejna Milica in carina na mejnih prehodih, ostalo mejo pa so varovali tako imenovani vojaki graničarji JLA. Vse je delovalo tako kot je treba. Nihče ni ušel iz Juge. Glede na to, da nekateri še vedno ne morete pozabiti bivše Juge kako je bilo vse lepo in urejeno, se čudim zakaj ne varujete meje s SV. Če je takrat delovalo, zakaj ne bi danes? Res pa je razlika med takrat in danes. Takrat so vsi hoteli ven, danes pa hočejo vstopiti v državo. Kmalu bomo zaprti z vsemi migranti vred.
marker 1. 11. 2023 - 16:23
Generalna skupščina ZN-a je v petek sprejela resolucijo, v kateri poziva k takojšnjemu humanitarnemu premirju na območju Gaze. Naša država je (spet)nespametno glasovala, namesto da bi se diplomatsko vzdržala glasovanja. Če ne glasuješ, se ne zameriš nobeni strani. Nikoli ne veš, kdaj ti bo prišlo prav. Tisto naše članstvo v VS je ničvredno, ker nimamo nobene besede, razen da bo nas davkoplačevalce stalo veliko denarja. Če bi bila ta funkcija pomembna in odločujoča, je mi ne bi dobili. Naši se bo le na veliko prevažali v ZDA in nazaj.
Dodaj komentar