Hrvati naj bi ilegalcem pomagali, da čimprej odidejo v Slovenijo?

Migranti, slika je simbolna, Moje Posavje

Novi ukrepi Golobove vlade, glede nezakonitih migrantov, so ljudem ob meji prinesli le še več strahu, policistom pa vse več dela. Koristi pa prav nobene!

Slovensko-hrvaška meja je dolga 232 km, po podatkih slovenske policije pa največje število ilegalcev (80 odstotkov) mejo prečka na sedem kilometrov širokem odseku med reko Savo in železniškim mostom v Rigoncah. Ogromen naval migrantov pa je na obmejnem območju povzročil precej nezadovoljstva med lokalnim prebivalstvom.

Ogromen naval migrantov pa je na obmejnem območju povzročil precej nezadovoljstva med lokalnim prebivalstvom. Nekateri so celo zahtevali, da se del meje ogradi s panelno ograjo. Slovenska policija je napovedala, da bo ilegalce odslej lovila z brezpilotniki in konjenico. 

Ilegalni migranti imajo tako priložnost, da Hrvaško zapustijo v veliko krajšem času. Vrh vsega jim del poti olajšajo kar policisti z organiziranimi prevozi. Največje število med njimi se poda v Samobor in Brdovac, kjer je najbolj aktivna migrantska pot iz Hrvaške v Slovenijo. Zakaj tudi ne, če nesposobna Golobova vlada kar kliče “refugees welcome”, (dobrodošli begunci).

Avstrija je sicer že leta 2017 obnovila nadzor na meji, režim pa podaljšuje vsakih šest mesecev. Razlog je preveliko število migrantov, ki iz Slovenije vstopajo v Avstrijo. Iz Slovenije v Avstrijo letno vstopi po nekaj sto migrantov, čeprav Robert Golob lažnivo zatrjuje, da je število prehodov “enako nič”. Posledično je schengenski sistem med Slovenijo in Avstrijo tako rekoč ukinjen. Ravno tako se veliko število migrantov odpravi proti italijanski meji, kar je že poslabšalo odnose med državama.

Bo nesposobni Golob končno doumel, da velikega število migrantov, Slovenija ne more sprejeti?

vir: Demokracija

 

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več