Hrvatom že grozijo: “Slovenci so ljubosumni, Kacinu naj se prepove vstop na Hrvaško.”

Uradni govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin je po srečanju vlade s strokovnjaki na Brdu pri Kranju napovedal uvedbo karantene za vse, ki se bodo vračali z dopusta na Hrvaškem. V karanteno bodo morali potniki, ki bodo tja potovali po četrtku, za osebe, ki so že na Hrvaškem, pa bo veljalo, da se bodo imele čas vrniti domov do nedelje.

Hrvati užaljeni zaradi odločitve Slovencev

“Jutri je še posvet z župani, zagotovo bodo župani obmejnih občin vztrajali pri tem, da se upošteva tudi dejansko epidemiološko stanje v nekaterih županijah,” je Kacin za Odmeve odgovoril na vprašanje o možnih izjemah. “Za zdaj velja, da se pripravlja ukrep, ki ni selektiven, kajti število okužb na Hrvaškem se povečuje. Povečuje se tudi število okuženih pri nas, med njimi je veliko takih, ki so dopustovali na Hrvaškem.”

Sporočilo vladnega govornika Jelka Kacina, da bo naša vlada Hrvaško v četrtek uvrstila na rdeči seznam, je razburila tudi Hrvate. Pod članki, kjer so poročali, da bodo morali vsi naši državljani, ki bodo od petka dalje potovali k njim, ob vrnitvi v obvezno karanteno, se je usul plaz komentarjev. Del javnosti se jezi na “janeze”, mnogi pa pravijo, da so Slovenci nanje ljubosumni.

  • »Slovenija je ljubosumna na našo turistično sezono, ampak saj so nepomembni, so tudi drugi gostje, ki prihajajo v varno Hrvaško. Jelku Kacinu je treba prepovedati prihod na naše morje.«
  • »Boste tudi vi na rdečem seznamu, ko pride sezona smučanja.«
  • »Meni je to smešno. Od tega virusa ljudje ne umirajo. Če ne bi opravljali testov, ne bi nihče vedel, da se pandemija sploh dogaja.«
  • »Dragi moj Jelko. Odkar si bil na Krku, je stanje na Hrvaškem kaotično.«

Mogoče pa nebi bilo slabo, če bi Slovenija razmislila o tem, da bi zaradi zavajanja o številu okuženih in neupoštevanja ukrepov v boju zoper koronavirus Hrvaško tožila. Sicer pa bi za to morala poskrbeti tudi Evropska unija. Toko neodgovorno ravnanje, kot so se ga privoščili Hrvati, si ne more privoščiti nobena Evropska država, ki kaj velja.

MG


Povezane objave

Hrvati hudo navili cene. Poglejte samo koliko stane sladoled

Znano je kdo je ustrelil predsednika slovaške vlade Fica!

Izredna novica! Izveden atentat na predsednika slovaške vlade. Imamo posnetke!